Lukaku hånas: "Fantastisk blockering"

Federico Dimarco trodde sig ha kvitterat Champions League-finalen - men Romelu Lukaku stod i vägen
Nu hånas belgaren.
"Fantastisk blockering", skriver Gary Lineker.

Se situationen i spelaren ovan.

1:21
Dimarco nära - nickar i ribban
5:11
Höjdpunkter: Rodri sänkte Inter - Manchester City vinner Champions League
0:54
Bernardo Silva hyllar sin morfar: "Jag dedikerar segern till honom"
1:41
Stones: "Jag älskar alla"
1:30
Haaland: "Grät för första gången på länge"
STREAMA IMORGON

Romelu Lukakus säsong har varit högt och lågt. Under perioder har han glänst, under andra har det gått tungt med att hitta nätet och hålla sig hel.

När Inter under lördagskvällen mötte Manchester City i Champions League-final på Atatürkstadion i Istanbul valde Inter-tränaren Simeone Inzaghi att inleda med belgaren på bänken. Men efter 57 minuter på matchuret fick han äntra planen i Edin Dzekos ställe.

Då skulle kanske säsongens tyngsta ögonblick utspela sig.

Bara minuter efter att Rodri gjort 1-0 för Manchester City fick Inter ett jätteläge att kvittera. Federico Dimarco nickade i ribban för att sedan få en retur på sin egen nick i Citys målområde. Vänsterbacken kastade sig fram för att nicka igen - men då stod Lukaku oturligt i vägen och fick bollen på sig för att blockera Dimarcos avslut. City kunde sedan avvärja och rensa bollen ur eget straffområde.

Nu hånas Lukaku för att han stod i vägen.

"Fantastisk blockering av Lukaku", skriver BBC:s Gary Lineker på Twitter.

"Lukaku behöver lite tur på sin sida", skriver The Athletic-journalisten Dermot Corrigan och syftar på att det är mycket som gått emot Lukaku under säsongen.

Det blev alltjämt inte någon kvittering för Inter. Manchester City vann med 1-0 och bärgade klubbens första Champions League-titel någonsin.

Publicerad 2023-06-10 kl 22:57