STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Värnamo - IFK Norrköping
IFK Värnamo
IFK Norrköping

Malmö FF jagar avancemang i Champions League-kvalet. Efter 4-1-segern på hemmaplan för en vecka sedan har Henrik Rydströms manskap slagläge inför returen på Djúpumýra Stadium i Klaksvik på Färöarna.

När startelvan presenterades stod det klart att Rydström valde att göra hela åtta förändringar från den startelva som föll med 0-1 mot Sirius i lördags.

Bland spelarna som inleder matchen på bänken finns Johan Dahlin, Isaac Kiese Thelin, Nils Zätterström och Oliver Berg. Samtidigt startar exempelvis Ricardo Friedrich, Martin Olsson, Erik Botheim, Lasse Berg Johnsen och Anders Christiansen.

Innan matchstart meddelade Malmö FF också att Sebastian Nanasi, som skulle inleda matchen på bänken, inte kom till spel alls. Detta på grund av sjukdom.

När matchen väl kom igång dröjde det bara en dryg minut innan det första målet skulle komma och det var Klaksvik som fick en riktig drömstart på matchen.

Efter en frispark på offensiv planhalva nådde Halmstad-bekantingen Alexander Berntsson först på bollen. Det tämligen lösa avslutet seglade sedan i en perfekt bana och in bakom Ricardo Friedrich och 1-0 var ett faktum. Fullträffen innebar att totalställningen var 4-2 i MFF:s favör.

Trots den mardrömslika starten på matchen hämtade Malmö sig tämligen omgående.

Direkt efter målet flyttade gästerna fram positionerna och skapade flera halvchanser och i den 13:e minuten skulle också kvitteringen komma.

Hugo Bolin rann igenom hemmaförsvaret och behöll sedan kylan i avslutningsmomentet när han prickade in 1-1-målet bakom Mark Jensen.

Efter den furiösa inledningen på matchen mattades frekvensen i chansskapandet av en aning, trots att det höga tempot kvarstod.

Under den första aktens avslutande minuter lyckades dock MFF borra sig igenom Klaksvik-försvaret vid ett par tillfällen. Men närmare än Hugo Bolins avslut från snäv vinkel kom Skåne-laget aldrig ett 2-1-mål.

I upptakten av den andra halvleken fortsatte MFF att gå för ytterligare mål och i den 57:e minuten tilldelades man en straffspark efter att Søren Rieks fått en armbåge i ansiktet.

Fram stegade Anders Christiansen. Han gjorde inget misstag när han krutade in 2-1-målet i Mark Jensens högra stolprot.

MFF-glädjen blev dock kortvarig. Blott fem minuter efter Christiansens ledningsmål kunde nämligen Klaksvik kvittera när Árni Frederiksberg lyckades skruva en hörna direkt in i mål. Detta efter att Ricardo Friedrich svarat för ett ingripande som lämnade en hel del övrigt att önska.

Trots att 2-2-målet tände hoppet för Klaksvik var Malmös totala 6-3-ledning aldrig nära att hotas.

Klaksvik och Frederiksberg kunde förvisso pricka dit ett 3-2-mål efter att Friedrich svarat för ytterligare ett tveksamt ingripande på ett frispark på stopptid. Målet var dock aldrig nära att hota MFF-avancemanget och när domaren blåste av matchen var det gästerna som kunde inkassera ett avancemang.

Segern i dubbelmötet innebär att Malmö FF nu är klart för den tredje kvalomgången till Champions League. Där ställs man mot vinnaren av dubbelmötet mellan Paok och Borac Banja Luka. Returen mellan lagen spelas under onsdagskvällen och då har Paok en 3-2-ledning att gå på.

Om Malmö skulle förlora den kommande omgången väntar playoff till Europa League. Om det skulle bli förlust även där väntar gruppspel i Europa Conference League. Således har MFF nu säkrat sin plats i någon form av europeiskt cupgruppspel under hösten.

Klaksvik: Jensen - Faerø, Berntsson, Yambéré - Danielsen, Joensen, Ejupi, Da Silva - Ødemarksbakken, Klettskard, Frederiksberg.

Malmö FF: Friedrich - Stryger, Jansson, Olsson, Busanello - Berg Johnsen, Peña - Bolin, Christiansen, Rieks - Botheim.