Djurgårdens IF
Malmö FF - BK Häcken
Malmö FF
BK Häcken

Malmö FF bortaspelade under tisdagskvällen mot grekiska ligamästaren Paok i tredje rundan i Champions League-kvalet. Första mötet slutade 2-2 i Skåne, och därmed stod mycket på spel i kvällens möte i Grekland.

MFF-tränaren Henrik Rydström gjorde, i jämförelse med senaste mötet med Halmstads BK borta i allsvenskan, flera förändringar i sin startelva, då Jens Stryger Larsen, Søren Rieks, Sebastian Nanasi och Isaac Kiese Thelin fick chansen från start i kväll, vilket också gav utdelning tidigt i första halvlek.

Nanasi, som missade senaste mötet med HBK, höll sig framme redan i tionde minuten och gav MFF ledningen till 1-0 på Stadio Toumbas. Glädjen blev däremot kortvarig.

Paok kvitterade elva minuter senare genom Taison, på frispark, till 1-1. Taisons frispark slogs från vänsterkanten, och gick in i Johan Dahlins vänstra hörn. Lite senare var det dags igen, då hemmalagets Konstantinos Koulierakis stod för ett långskott i mål till 2-1.

Men MFF svarade snabbt. En minut senare, i 45:e minuten, mötte Nanasi ett inlägg på volley och satte bollen i mål till 2-2. Första halvlek såg därmed ut att sluta lika, men i 49:e minuten gjorde Andrija Zivkovic 3-2 för Paok till hemmaledning i paus.

Andra halvan av matchen var långt ifrån lika händelserik som den första. Malmö jagade ett kvitteringsmål, och fick först utdelning på övertid till 3-3. Mittbackslöftet Nils Zätterström, 19, klev fram i sista sekunden i 96:e minuten, och därmed gick matchen till förlängning.

- Jag såg inte riktigt vad som hände. Jag satte fram foten och såg att den studsade in i mål. Jag visste inte om det var jag. Jag var i varje fall glad över att vi fick in ett mål, säger 19-åringen på MFF:s X-konto och fortsätter:

- Det var en sjuk glädje. Jag tycker att vi hade förtjänat det hela matchen, då vi hade skapat mycket utan att få in bollen. Vi hade släppt till lite slarviga chanser, men jag tycker verkligen att vi hade förtjänat att ta det till förlängningen.

Under förlängningen tog MFF ledningen till 4-3 - efter ett fint anfall i 99:e minuten. Inhopparen Anders Christiansen kom i slutändan fri och stänkte in bollen i nät.

MFF vann till slut med 4-3, och är därmed nu klart för play off-rundan i Champions League-kvalet.

- Var ska man börja? Det är, först och främst, sjuka känslor. Att spela här med den här atmosfären, ligga under i halvtid, vända på det och sedan komma tillbaka och spela i 120 minuter... Jag finner inte ord, säger Zätterström.

MFF ställs nu mot tjeckiska storlaget Sparta Prag, som i kväll slog rumänska FCSB med 3-2 och gick vidare med 4-3 över två möten. Första mötet är på Eleda Stadion på onsdag, medan returen spelas den 27 augusti i Tjeckien.

I Sparta Prag spelar sedan tidigare förre MFF-spelaren Veljko Birmancevic, som var avgörande när Malmö tog sig till Champions League-gruppspelet hösten 2021. Under tisdagen stod Birmancevic för två mål för Sparta mot FCSB.

Paok: Kotarski - Sastre, Kedziora, Koulierakis, Baba - Ozdoev, Camara - Zivkovic, Konstantelias, Taison - Brandon.

Malmö FF: Dahlin - Stryger Larsen, Jansson, Zätterström, Busanello - Rieks, Pena, Berg Johnsen, Nanasi - Kiese Thelin, Botheim.