Milan tog första CL-segern - talangen snuvad på historiskt mål

Bologna - Milan
Bologna
Milan
STREAMA PÅ LÖRDAG

Milan tog emot belgiska Club Brügge i Champions Leagues ligafas. Hemmalaget var på jakt efter säsongens första seger ute i Europa.

Men Club Brügge inledde bäst med ett tidigt avslut som tvingade Maignan till en imponerande räddning ut till hörna. I samband med den kom nästa chans när Ordóñez testade skott från distans och kunde se bollen ta i överliggaren.

Men den stora favoriten Milan skulle ta ledningen i matchen - på ett spektakulärt sätt.

För Christian Pulisic skruvade en hörna direkt in i mål för en hemmaledning. Totalt sjunde målet denna säsong för amerikanen.

"Pulisic. Världsklass-spelare... som råkar vara amerikan", skriver den tidigare amerikanske mittbacken Alexi Lalas på X.

Kort efter ledningsmålet fick Milan numerärt överläge. Detta efter att Raphael Onyedika gått in med sträckt vrist mot Milans Tijjani Reijnders. Och efter en VAR-granskning från domaren kom beskedet: rött kort.

Men trots en man mer på planen för Milan under de sista minuterna av den första halvleken stod sig 1-0 när spelarna gick till pausvila.

I halvtid valde Club Brügge att göra två byten och det gav effekt omgående.

För trots att den belgiska klubben hade en man mindre på planen så kunde inhoppande försvararen Kyriani Sabbe skicka in kvitteringsmålet i den 51:a minuten.

Men svaret från Milan skulle komma bara tio minuter senare.

Den nyinbytte Noah Okafor tog sig runt på vänsterkanten och hittade ett inspel till Tijjani Reijnders som enkelt placerade in ett nytt ledningsmål framför hemmafansen.

Ytterligare dryga tio minuter senare kom nästa Milan-mål. Genom samme Reijnders.

Denna gång var det Samuel Chukwueze, som även han byttes in i den andra halvleken, som drev bollen runt sin försvarare på högerkanten och hittade Reijnders som ännu en gång kunde placera bollen bakom målvakten.

I slutskedet av matchen skrev sedan italiensk fotbollshistoria när Milan bytte in den 16-årigen talangen Francesco Camarda. För anfallaren blev nämligen den yngste italienska spelaren att spela i Champions League någonsin med sina 16 år och 226 dagar.

"Hans mamma gråter. Admin gråter. Vi alla gråter. Så stolta över Francesco Camarda", skrev AC Milan på X.

Den tidigare italienske rekordinnehavaren Moise Kean gjorde debut i CL när han var 16 år och 267 dagar gammal.

Och den unge talangen var nära att skriva historia när han skarvade in 4-1 för Milan och såg ut att bli Champions Leagues yngste målskytt i historien. Men målet dömdes bort på grund av offside efter en VAR-granskning och Camarda belönades med ett gult kort då han firade genom att ta av sig tröjan.

Rekordet som yngste målskytt i CL har för närvarande Ansu Fati som var 17 år och 40 dagar gammal när han nätade för Barcelona 2019.

Men några fler mål blev det inte utan Milan vann tillslut med 3-1 och tog sin första seger i Champions League för säsongen.

Milan: Maignan - Emerson Royal, Gabbia, Tomotri, Hernandez - Fofana - Loftus-Cheek - Pulisic. Reijnders, Rafa Leão - Morata

Club Brügge: Mignolet - Ordóñez, Mechele, Seys - Talbi, Vanaken, Onyedika, Jashari, De Cuyper - Jutgla, Tzolis