Real Madrid vann CL-premiären - efter sena mål av Rüdiger och Endrick

Real Madrids supertalang Endrick gjorde mål i sin Champions League-debut.
- Endrick är galen, säger Rodrygo, enligt Marca, efter 3-1-segern mot Suttgart.

Espanyol
STREAMA PÅ LÖRDAG

Real Madrid gällde som favorit när Stuttgart stod för motståndet i premiären av Champions Leagues ligafas.

Men den Champions League-comebackande klubben från Tyskland blev en svår nöt att knäcka för ”Los Blancos”.

Real Madrid skapade ett hyggligt läge i inledningen av matchen. Kylian Mbappé slog ett snett inåt bakåt-inspel som Aurelien Tchouameni mötte på ett tillslag. Mittfältarens försök träffade inte mål.

Därefter hade Stuttgart en fin möjlighet. Stuttgart bröt högt upp på Real Madrids planhalva och Enzo Millot fick fritt läge mot Thibaut Courtois. Stuttgart-spelaren sköt utanför.

Stuttgart skapade flera farligheter under första kvarten och det osade katt runt hemmamålet på Santiago Bernabeu.

I den 27:e minuten var det nära igen för gästerna i Spanien. Denis Undav gick på avslut och det tog på täckande Dani Carvajal. Bollen tog en båge och träffade sedan ribban ut till hörna.

Efter lite mer än 30 minuters spel tog Stuttgarts Maximilian Mittelstädt emot en boll inne i eget straffområde, men det var en misslyckad sådan. Stuttgart-spelaren försökte rensa, men Antonio Rüdiger hann emellan och föll till marken. Först dömde domaren straff, men efter VAR-granskning ändrades domslutet.

- Han (Mittelstädt) rörde inte Rüdiger, sa förre elitdomaren Eduardo Iturralde González enligt AS.

Ställningen i paus var 0-0.

Direkt efter paus tog Real Madrid ledningen. Efter en blixtsnabb kontring kunde Kylian Mbappé bryta dödläget.

I den 58:e minuten var Real Madrid nära att utöka när Vinicius Junior prickade ribben. I stället för 2-0 blev det dock 1-1.

Efter en andrasituation på en hörna i den 68:e minuten höll sig Denis Undav framme och nickade in kvitteringen.

Med lite mindre än tio minuter kvar återtog Real Madrid ledningen. Mittbacken Antonio Rüdiger höll sig framme på en hörna från Luka Modric och nickade in 2-1.

I matchens sista spark gjorde Real Madrid 3-1 och det var en Champions League-debutant som slog till. Nygifte 18-åringen Endrick testade från distans och fick bra träff, vilket överlistade Alexander Nübel, och därmed blev han Reals yngste målskytt i turneringen någonsin.

I Real Madrid-lägret råder enighet. Det var djärvt av supertalangen att gå på avslut i ett tre-mot-ett-läge.

- Endrick har bollar, han har modet att skjuta… säger tränaren Carlo Ancelotti enligt Marca.

- Endrick är galen. Han gjorde någonting som ingen annan hade gjort. Jag är glad för hans skull. Att göra mål i Champions League är väldigt speciellt. Jag tror att han är väldigt glad, säger Rodrygo enligt Marca.

- Om Endrick missar den, då dödar jag honom. Men han gjorde mål och nu får alla hålla truten, säger Courtois med ett skratt, enligt Marca.

Matchen slutade 3-1.

I nästa Champions League-omgång ställs Real Madrid mot Lille på bortaplan medan Stuttgart drabbar samman med Sparta Prag.

Real Madrid: Courtois - Vazquez, Carvajal, Rüdiger, Mendy - Valverde, Tchouameni, Bellingham - Rodrygo,  Mbappé, Vinicius Junior.

Stuttgart: Nübel – Vagnoman, Rouault Chabot, Mittelstädt – Leweling, Stiller, Karazor - Millot,Undav, Führich.

Publicerad 2024-09-17 kl 22:57