0
Empoli
1
STREAMA LIVE HÄR

Feyenoord, som i år gör comeback i Champions League efter fem år, och den italienska storklubben Lazio gjorde under onsdagskvällen upp i ett viktigt möte i gruppspelet. Inför matchen hade Feyenoord tre poäng, medan Lazio hade fyra poäng efter två spelade omgångar, och därmed stod viktiga poäng på spel i kampen om avancemang till slutspel.

Feyenoord började den här kvällen bäst och firade i den 25:e minuten 1-0, efter att Santiago Gimenez mött en djupledsboll och satt bollen i nät. Men i slutändan blev dock fullträffen bortdömd för offside, och därmed var det fortsatt mållöst.

Gimenez skulle få fler chanser, och i den 31:a minuten fick han jubla över 1-0 - på riktigt. Det var hans 14:e mål på elva matcher den här säsongen. Lazio hotade senare genom en farlig nick från Luis Alberto, men utan utdelning. Det var i stället Feyenoords kväll, då Ramiz Zerrouki strax före halvtid utökade med ett skott i bortre burgaveln till 2-0.

Feyenoord ville därefter mer, och i den 74:e minuten blev Gimenez tvåmålsskytt till 3-0 på De Kuip. Där och då hade hemmalaget full kontroll över matchen.

- Det är ett De Kuip som sjunger, dansar och ler, sa TV4 Play-kommentatorn Christoffer Svanemar i sändningen.

Med drygt tio minuter kvar av full tid fick Lazio en chans att närma sig genom en straff, som Pedro utnyttjade till en reducering, men närmare än så kom inte den italienska klubben.

Feyenoord vann med 3-1, och har nu sex poäng efter tre omgångar, medan Lazio har fyra poäng efter lika många matcher i Champions League-gruppspelet. Senare under onsdagen ställs Atlético Madrid mot Celtic i samma grupp.

Feyenoord: Bijlow - Nieuwkoop, Geertruida, Hancko, Hartman - Wieffer, Timber, Zerrouki - Stengs, Gimenez, Paixao.

Lazio: Provedel - Hysaj, Casale, Romagnoli, Marusic - Vecino, Rovella, Alberto - Anderson, Immobile, Zaccagni.

Samtliga matcher i Champions League streamas på TV4 Play.