TV: Haaland tvåmålsskytt – när Manchester City körde över Sevilla

Ikväll gjorde han sina två första CL-mål i den ljusblåa tröjan.

Sevilla
Real Betis
STREAMA IDAG 18:20

Manchester City fick en drömstart på Champions League-gruppspelet när man krossade Sevilla på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán.

Erling Haaland startade för Manchester City och sällskapades av Phil Foden och Jack Grealish i ett tremanna-anfall.

I City gjorde också två spelare debut från start, Sergio Gomez klev in till vänster i backlinjen och Manuel Akanji gjorde Ruben Dias sällskap.

Väl igång öppnade Sevilla piggt när Jesus Navas tog sig runt längs högerkanten och fick in bollen, dock endast till City-försvarare som kunde nicka undan.

Men föga förvånande var det Erling Haaland som skulle öppna målskyttet, Kevin De Bruyne slog passningen och Haaland gjorde sin vana trogen, vräkte sig fram och stötte in bollen i mål.

Det var Champions League-mål nummer 24 för norrmannen i hans match nummer 20.

Erling Haaland är också den fjärde spelaren i Champions League-historien att göra mål i sin första match i Champions League för tre olika klubbar, tidigare har Fernando Morientes, Javier Saviola och Zlatan Ibrahimovic lyckats med samma bedrift, detta skriver statistiktjänsten Opta på Twitter.

I halvtid valde Julen Lopetegui att plocka in en mer renodlad anfallare än vad han startade med. Ivan Rakitic och Thomas Delaney klev av. In kom Rafa Mir och Joan Jordan.

Kevin De Bruyne fick sedan en gyllene chans att sätta dit 2-0 för Manchester City i upptakten av den andra halvleken när Joan Jordan tappat bollen i ett sårbart läge blev De Bruyne fri med Bounou - som stog för en stark räddning.

Men Bonou kunde inte stå emot när Phil Foden några minuter senare slog till med vänsterfoten innanför straffområdet.

Haaland var dock inte klar efter hans ledningsmål i den första halvleken, efter 67 minuters spel slog han till igen när han enkelt kunde raka in returen som Bonou hade lämnat efter att Phil Foden testade lyckan.

Kort efter hans 3-0-mål fick han lämna plats för Julian Alvarez som byttes in i Haalands ställe.

Manchester City skulle i matchens absoluta slutskede sätta dit 4-0 som också blev matchens slutresultat. Ruben Dias blev målskytt.

- Jag tycker vi gör en bra laginsats, vi kommer till Sevilla som har det tufft för stunden, det blir skillnad när man spelar i Champions League. Vi hade det stundtals svårt i första halvlek men vi gjorde ett vackert mål och i den andra hittar vi mer större ytor och skapar fler chanser, säger Kevin De Bruyne i en intervju efter matchen.

De Bruyne hyllar också Haaland i en intervju med BT Sport samtidigt som han menar att det finns mer att ta av:

- Jag tycker att sättet han har anpassat sig till oss är riktigt bra, men jag tror att förutom målsskyttet finns det ytterligare en del i vårt spel och jag tycker att den delen är svårare att anpassa sig till. Det gör det mer spännande. Om han kan anpassa sig till hur vi spelar, då kommer vi bli ännu bättre.

LÄS ÄVEN: Mbappe får kritik efter att PSG vann

Sevilla: Bounou - Navas, Nianzou, Gudelj, Alex Telles - Delaney, Rakitic - Acuna, Isco, A. Gomez, Carmona.

Manchester City: Ederson - Cancelo, Dias, Akanji, S. Gomez - Rodri, De Bruyne, B. Silva - Foden, Haaland, Grealish.

Champions League streamas på Telia och C More.