TV: Inter klart för kvartsfinal - efter brända jättelägen

Inter är klart för kvartsfinal i Champions League efter 0-0 borta mot Porto.
Matchen slutade dramatiskt där hemmalaget träffade ramen två gånger.
- Mamma mia! utbrast C Mores kommentator Christopher Kviborg i sändningen.

Förutsättningarna inför returmötet av åttondelsfinalen mellan Porto och Inter var att de sistnämnda hade en ledning med 1-0 efter mötet i Milano.

Inters tränare Simone Inzaghi valde att inleda med anfallsstjärnan Romelu Lukaku, som gjorde matchens enda mål senast, på bänken. Från start i anfallet finns i stället Edin Dzeko och Lautaro Martinez.

Och ledningen från första mötet skulle räcka för Inter.

Inter hade sannerligen marginalerna på sin sida i slutet av matchen. På tilläggstid träffade

Porto ramen två gånger och Inter kunde fira efter 0-0 på bortagräs.

I den 21:a matchminuten fick Inter en rejäl målchans. Edin Dzeko tog sig in i straffområdet och kom till avslut med vänsterfoten - men målvakten Diogo Costa stod för en jätteräddning.

Fem minuter före halvtidsvilan ropade hemmalaget Porto efter straff. Galeno trycktes bort av Denzel Dumfries i straffområdet och gick omkull. Han viftade därefter med armarna och vädjade, förgäves, till domaren.

I den andra halvleken har Porto pressat Inter, dock utan att lyckas få hål på den italienska giganten.

- Jättestark defensiv insats av hela laget framför allt i defensivt straffområde där Inter har vunnit allting, sade C Mores expertkommentator Vicki Blommé.

Och i slutet av tillställningen träffade Porto alltså först stolpen för att sekunder senare pricka ribban på tilläggstid.

- Det är en otrolig anstormning, sade Vicki Blommé efter de dubbla ramträffarna.

- Mamma mia vilka chanser, sade kommentatorn Christopher Kviborg.

Trots de dubba ramträffarna för Porto ville Inter-tränaren Simone Inzaghi inte känna sig vid någon tur.

- Vi hade tur? I fotboll handlar det relativt mycket om tur. Sett över 180 minuter fotboll förtjänar vi att kvalificera oss för kvartsfinal. Vi spelar med stort självförtroende, säger han på presskonferensen efter matchen.

Porto: Diogo Costa - Pepe, Fabio Cardoso, Marcano, Zaidu - Estaquio, Uribe, Grujic, Galeno - Evanilson, Taremi.

Inter: Onana - Darmian, Acerbi, Bastoni - Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco - Dzeko, Martinez.

Porto-Inter sänds streamat på cmore.se, med avspark 21.00. Studiostart 20.00.