TV: Jesus fina svit - målskytt för tredje matchen i rad

Arsenal toppar sin CL-grupp.
Gabriel Martinelli slog till med sitt första CL-mål när Sevilla besegrades med 2-1.

Sevilla - Real Betis
Sevilla
Real Betis
STREAMA IDAG 18:20

Arsenal drabbades av ett sent avbräck inför matchen då klubben meddelade att Thomas Partey ströks ur truppen med mindre än en timme till avspark i Sevilla. Orsaken uppgavs vara en muskelskada.

Och efter en halvtimmes spel höll nog de flesta Arsenalfansen andan då Bukayo Saka vred sig i smärtor efter att ha gått omkull i en duell med Ocampos. Den skadeförföljde stjärnan fick vård och haltade av planen men var snart åter i spel.

Första halvlek såg ut att sluta mållös. Då kom Gabriel Martinelli fri från halva plan, rundade Nyland och satte 1-0 till Arsenal. Målet var det sista som hände innan den svenske domaren Glenn Nyberg blåste för halvtidspausen. Dessutom var målet Martinellis första mål i Champions League.

- Oj vad straffade de blir Sevilla. De blir övermodiga, på övertid i första halvlek, de fyller på med väldigt många spelare och tappar det defensiva skyddet, sa Marcelo Fernandez i TV4 Play.

- Det är en gata för Martinelli att transportera den där bollen, fortsatte han.

Andra halvlek var sedan sju minuter gammal när Gabriel Jesus slog till. Brassen lurade sin försvarare och lyfte upp bollen i det bortre krysset. Fullträffen var hans tredje mål på lika många matcher i årets Champions League.

- Du behöver magiska ögonblick i sådana här matcher och du behöver att de stora spelarna kliver fram för att skapa de här ögonblicken, säger Arsenal-tränaren Mikel Arteta till TNT Sports.

Sevilla svarade direkt då Nemanja Gudelj nickade in reduceringen på en hörna.

Matchen slutade 2-1 och Arsenal leder därmed gruppen, en poäng före Lens. Sevilla ligger trea. Samtidigt finns det en oro kring att Jesus klev av skadad.

Han kände något i hälsenan, så vi får se. Han bad genast om att bli utbytt, vilket inte är goda nyheter eftersom att han inte är en spelare som gör det, så vi får vänta och se de kommande dagarna, säger Arteta.

Sevilla: Nyland - Jesus Navas, Ramos, Gudelj, Acuna - Sow, Soumare, Rakitic - Lukebakio, En-Nesyri, Ocampos.

Arsenal: Raya, White, Saliba, Gabriel, Tomiyasy - Ödegaard, Jorginho, Rice - Saka, Jesus, Martinelli.

Samtliga matcher i Champions League streamas på TV4 Play.