Juventus Kenan Yildiz gjorde första målet i Champions Leagues ligafas.

Juventus - Napoli
Juventus
Napoli
STREAMA PÅ LÖRDAG

Juventus fick en smakstart i Champions Leagues nya ligaspel. Premiären mot PSV på hemmaplan slutade i 3-0-seger och Kenan Yildiz, 19, slog till med en kandidat till turneringens mål efter 20 minuters spel.

Turken vek in från högerkanten och testade avslut vid straffområdeskanten. Supertalangen lyckades pricka bortre krysset och 1-0 var ett faktum. Det var det första målet någonsin i Champions Leagues ligafas.

Kort därpå skapade "den gamla damen" ett jätteläge. Teun Koopmeiners slog ett inspel från vänsterkanten som Weston McKennie mötte på ett tillslag. PSV-keepern Joel Drommel svarade för en vass parad.

McKennie tog sedan revansch på sig själv. Bara några minuter senare satte han dit 2-0 för Juvetnus.

Ställningen var 2-0 i halvtid.

Direkt efter paus utökade Juventus på nytt. Juventus bröt och bollen hamnade på fötterna hos Dusan Vlahovic. Strikern hittade Nico Gonzalez, som blev fri och kunde överlista Drommel.

Matchen slutade 3-0.

- Jag tycker att vi led en hel del genom hela matchen på grund av PSV:s spel. Vi är övertygande om att vi kan göra det bättre i ”possession”-spelet, säger Juventus-tränaren Thiago Motta enligt italienska Sky.

Han fortsätter:

- Det var viktigt att börja med seger och vi måste fortsätta på den inslagna vägen.

Juventus ställs i nästa Champions League-omgång mot RB Leipzig på bortaplan. PSV i sin tur tar emot Sporting.

Juventus: Di Gregorio - Kalulu, Gatti, Bremer, Cambiaso - Locatelli, McKennie - Gonzalez, Koopmeiners, Yildiz - Vlahovic.

PSV: Drommel - Ledezma, Flamingo, Boscagli, Dams - Schouten, Til, Veerman - Bakayoko, de Jong. Tillman.

Publicerad 2024-09-17 kl 20:41