Argentina sydamerikanska mästare - efter förlängningsrysare

Copa America

Det krävdes en försening på 75 minuter och 125 minuters fotboll.
Men till slut kunde Argentina koras till sydamerikanska mästare.
Detta efter en dramatisk förlängning - där Lautaro Martinez blev hjälte.

Finalen i Copa America, som skulle sparka igång vid 02.00, svensk tid, i Miami blev rejält försenad. Matchen föranleddes av kaotiska scener utanför arenan - där supportrar utan biljetter försökte storma entréerna.

Detta innebar att matchen blev uppskjuten i 75 minuter. Bland andra ESPN skriver att Hard Rock Stadium stängdes ned under en kort period - och båda lagen togs av planen under sina respektive uppvärmningar. Dessutom ska fansen ha blivit tacklade av säkerhetspersonalen och polisen.

Matchen, då?

Det blev en dramatisk historia.

Första halvleken förblev mållös - och inget av lagen imponerade särskilt stort.

Den andra halvleken blev också mållös - och med halvtimmen kvar av matchen gick Argentinas största stjärna, Lionel Messi, ner i gräset. Han hade ont i sin fotled och byttes ut med tårar i ögonen. Han satt sedermera på bänken med en rejält svullen ankel - och hade fortsatt tårfyllda ögon.

Förlängning stundade - precis som i Argentinas VM-final i Qatar 2022.

Och i minut 112 bröts dödläget.

Lautaro Martinez - som spelar i italienska Inter - hamnade i ett friläge och dunkade in bollen bakom Camilo Vargas i det colombianska målet. Med sitt femte mål i turneringen blev han även turneringens skytteligavinnare.

Colombia kom aldrig tillbaka - och matchen slutade således 1-0 till Messi och gänget. Detta var Argentinas andra Copa America-titel på raken - och den 16:e totalt. De har därmed vunnit turneringen flest gånger, tillsammans med Uruguay.

Detta var Angel Di Marias sista framträdande i den argentinska landslagströjan.

- Jag har drömt att det skulle sluta så här. Jag har så många vackra känslor inom mig och är evigt tacksam för den här generationen som har gjort allt möjligt, säger han till Argentinas X-konto.

- Finns det något bättre slut än att vinna så här? Det är inte lätt att nå finalen, än mindre att vinna dem.

Publicerad 2024-07-15 kl 06:58