Martinez räddade Messi - Argentina till semifinal

Copa America

Emiliano Martinez blev hjälte mot Ecuador.
Med två räddningar i straffläggningen skickade han sitt Argentina till semifinal i Copa America
- Jag är stolt, säger han till TyC Sports.

Lisandro Martinez såg länge ut att ha avgjort Copa America-kvartsfinalen mot Ecuador, efter att ha nickat in 1-0 i första halvlek. Men på tilläggstid blev Manchester United-stjärnan snuvad på hjälterollen.

I minut 91 prickade nämligen Kevin Rodriguez in kvitteringen, vilket tog mötet till straffar. Där blev det dramatiskt.

Lionel Messi brände den första straffen för Argentina. Men superstjärnan räddades av straffspecialisten, tillika målvakten, Emiliano Martinez.

Martinez räddade nämligen Ecuadors två efterföljande elvameterssparkar, medan Argentina smällde dit fyra raka. Argentina vann till slut straffläggningen med 4-2 och är klart för semifinal i turneringen.

- Jag sa till grabbarna att jag inte var redo att åka hem, säger Martinez till TyC Sports.

- Min familj var här i dag, så det var ett väldigt speciellt ögonblick. Den här truppen förtjänade att vinna. Jag är stolt.

Lionel Messi:

- Jag vet att "Dibu" (Martinez) gillar dessa ögonblick. Jag var lugn eftersom jag visste att vi skulle ha en fördel i straffsparksläggningen med honom.

Att Martinez är en jätte på straffar är ingen hemlighet. Aston Villa-keepern har bara släppt in 12 av de 24 straffar han ställts inför i landslagssammanhang. 50 procent, alltså.