Vinicius Júniors dubbel låg bakom Brasiliens seger

Copa America

Brasilien hade fått en tuff start på Copa America.
Men mot Paraguay blev det seger.
En trepoängare som grundlades av Vinicius Júnior dubbla mål.

På förhand var Brasilien en av de absolut största förhandsfavoriterna till att ta hem Copa America. Men i premiären mot Costa Rica svarade de brasilianska spelarna för en ljummen insats och slutresultatet skrevs till 0-0.

Således var Brasilien i ett läge där en seger mot Paraguay var nödvändig för att skapa någon form av andrum inför den avslutande gruppspelsmatchen mot Colombia.

Efter en trevande start skulle Brasilien till sist spräcka sin målnolla efter 35 minuters spel och det var Vinicius Júnior som höll sig framme. Men Real Madrid-stjärnan var inte färdig där och efter att Sávio skickat in 2-0-målet efter 43 minuter kunde Vinicius Júnior svara för sitt andra mål i matchen i den första halvlekens absoluta slutminuter.

I den andra akten reducerade förvisso Paraguay tidigt, men när Lucas Paqueta behöll kylan och gjorde 4-1 från straffpunkten var matchen i praktiken avgjord.

Slutresultatet skrevs till sist till just 4-1, ett resultat som gör att Brasilien nu är grupptvåa efter två spelade matcher. Gruppetta är däremot Colombia, som säkrade sin andra raka seger genom att städa av Costa Rica med 3-0 i sin match.