Kanutte Fornes hjälte - gav Peking tre poäng efter tidigt mål

IFK Norrköping slog Växjö efter mål av Sara Kanutte Fornes.
Nu ligger Peking på en delad fjärdeplats i tabellen.

Tidigare i veckan bekräftade IFK Norrköping att klubben sålt lagkaptenen My Cato till Crystal Palace i Women's Super League.

På lördagen fick man klara sig utan mittfältaren när Växjö DFF stod för motståndet.

Hemmalaget IFK Norrköping fick en drömstart. Bara sju minuter hade passerat när Sara Kanutte Fornes kunde ge Peking ledningen på en hörna.

Efter 30 minuter tvingades IFK till ett byte. Sabina Ravnell gick omkull och tog sig för knät efter en situation med Växjös Emma Pennsäter. Alexandra Hellekant ersatte.

Trots ledning i halvtid och ytterligare ett mål på målkontot var det en kritisk Kanutte Fornes som gjorde halvtidsintervjun.

- Nej, det är inte så bra. Vi har 1-0 men det känns som att vi borde ha fler. Vi tar lite dumma beslut, säger hon till Viaplay.

Norskans mål i första halvleken visade sig bli viktigt. Det var nämligen matchens enda och gav således hemmalaget tre poäng.

Nu ligger IFK Norrköping på samma poäng som tabellfyran Kristianstad, men Norrköpingslaget har en match mer spelad.

Växjö är kvar på plats åtta i tabellen, med 22 inspelade poäng.

- Vi är såklart inte helt nöjda med prestationen. Taktiskt tycker jag att vi löser det bra. Jag tycker att vi är lite långsamma i tanken och då blir vi långsamma i våra aktioner både med och utan boll. Norrköping är snäppet bättre i dag, säger huvudtränare Olof Unogård till Viaplay.

IFK Norrköping: Hjern, Cary, Handfast, Rombing, Kanutte Fornes, Leidhammar, Milivojevic, Ravnell, Leskinen, Andersson, Antoine.

Växjö DFF: Bay Østergaard, Pennsäter, Nurmela, Jonasson, Akgün, Nielsdottir, Svanström, Redenstrand, Giannaka, Russell, Nilsson.

Publicerad 2024-09-07 kl 17:51