AIK nollat mot Häcken - Anvegård tvåmålsskytt: "Gjorde det som behövdes - inte mer"

AIK är kvar på nedflyttningsplats efter fjärde raka förlusten.
Samtidigt går Häcken upp på andraplats efter två mål av Anna Anvegård.
Matchen slutade 4-0.

På lördagen tog BK Häcken emot AIK för omgång 18 i damallsvenskan.

En seger för hemmalaget Häcken skulle innebära att laget gick om Hammarby i tabellen. För AIK:s del skulle en seger innebära att man lämnade nedflyttningsplatsen och gick upp på negativ kvalplats.

Både Filippa Curmark och Alice Bergström saknades i Häckens trupp på grund av skador.

När lagen möttes i våras vann Häcken med 2-1.

Det skulle dröja innan målnollan spräcktes. Men efter 29 minuter kunde nyförvärvet Paulina Nyström nicka in sitt första mål i Häcken-tröjan. Innan halvtidsvilan hann även Anna Anvegård sätta dit sitt första mål för matchen.

AIK:s målvakt, Jada Whyman, stod för flera avgörande räddningar i den första halvleken. Inte minst när hon räddade en straff som Häcken tilldelades.

Trots att AIK hade ett par halvchanser i den andra halvleken så lyckades man aldrig vända matchen. I stället tryckte Häcken dit ytterligare två mål. Det var Anna Anvegård som dundrade in 3-0 och sitt andra mål för matchen.

- Det är kul att vara tillbaka och såklart roligt att göra mål också. Det kändes som att vi gjorde det som behövdes men inte mer, säger Anvegård till Viaplay.

Spiken i kistan stod Johanna Fossdalsa Sörensen för när hennes avslut gick via en AIK-försvarare och in i mål.

En tuff match. Häcken är väldigt skickliga med bolltrillandet. Jag tycker ändå att vi hänger på bra i första halvlek, men släpper till enkla mål, säger Jennie Nordin till Viaplay.

Häcken: Falk, Wijk, Rybrink, Junttila Nelhage, Kitagawa, Fossdalsá Sørensen, Grant, Tindell, Anvegård, Nildén, Nyström.

AIK: Whyman, Oscarsson, Nordin, Parkner, Svensson, Tabata, Lindstedt, Famili, Johansson, Jakobsson, Grabus.

Publicerad 2024-09-07 kl 17:01