Damallsvenskan

STOCKHOLM. I torsdags förlorade AIK med 5-3 mot Piteå.
På måndagen blev det mållöst mellan samma lag på Skytteholm.

Den näst sista omgången i damallsvenskan innan sommaruppehållet skulle avgöras. Piteå hade rest till Solna för att ta sig an AIK på Skytteholms IP.

De båda lagen möttes så sent som i torsdags, men nu vänder alltså damallsvenskan. Senast blev det en målrik tillställning där Piteå drog det längsta strået. Matchen slutade 5-3.

Liksom senast saknade båda lagen anfallsspelare även på måndagen. I hemmalaget AIK var Adelisa Grabus fortsatt skadad medan Anam Imo och Tuva Skoog saknades för Piteås räkning.

Piteå hade tre raka segrar i bagaget medan AIK hade två förluster och ett kryss på de tre senaste matcherna.

När den första halvleken hade pågått i drygt 20 minuter räddades AIK av målramen. Ett skott från Selina Henriksson gick via AIK-försvarare och sedan hårt i målramen. Helt klart en av Piteås hetaste chanser i första halvlek.

AIK svarade med en snabb kontring där Villemo Dahlqvist drog till med ett avslut. Samma Dahlqvist utmanade även senare när hon kom runt på vänsterkanten.

Till skillnad från den händelserika matchen senast så var ställning 0-0 i paus på Skytteholm.

Inför den andra halvleken gjort Piteå ett byte. Maja Green ersatte Wilma Carlsson. AIK gjorde sitt första byte drygt 58 minuter in i matchen. Då utgick Villemo Dahlqvist för att lämna plats åt Emma Engström.

Piteå tryckte på något mer än AIK i den andra halvleken. Men de riktigt farliga målchanserna uteblev. Närmast var Piteås Ronja Aronsson när hon avslutade i ribban.

Emma Engström kom in och utmanade tillsammans med Sjöström på högerkanten. Med tre minuter kvar av matchen gjorde AIK 1-0 genom lagkapten Jennie Nordin. Men det var avblåst och målet räknades inte. AIK forcerade ordentligt i slutminuterna, men det hjälpte inte.

Matchen slutade 0-0.

AIK: Persbeck, Reidy, Nordin, Parkner, Svensson, Sjöström, Lindstedt, Famili, Rojas Flores, Dahlqvist, Jakobsson.

Piteå: Moa Öhman, Aronsson, Löfqvist, Ikidi, Carlsson, Henriksson, Eriksson, Edlund, Holm, Swedman, Johannesen.

Publicerad 2024-07-01 kl 19:56