AIK:s lagkapten ilsken efter förlusten: "Ska jag vara ärlig - jävligt förbannad"

Damallsvenskan

Det var Piteås dag på torsdagen.
Man hemmaslog AIK med 5-3 inför drygt 3000 personer i publiken.
Jag tycker att vi vaskar bort den här matchen, säger AIK:s Jennie Nordin till Viaplay.

I omgång 13 väntade ett möte mellan Piteå och AIK på LF Arena.

Gästerna reste norrut utan sin anfallsstjärna Adelisa Grabus som lämnats utanför truppen på grund av en lårskada. Senast vilades Piteås Anam Imo och Tuva Skoog, men båda var tillbaka i truppen på torsdagen.

Hemmalaget hade vunnit två raka matcher, mot Djurgården och IFK Norrköping. AIK kom från en tung förlust mot Hammarby i Stockholmsderbyt, men vann matchen innan mot Växjö med 2-1.

När matchen blåstes igång fick AIK en jobbig start. Knappt tio minuter hade passerat när domaren pekade på straffpunkten. En misstänkt hands på Patricia Fischerova föranledde beslutet. Maja Green var kylig när hon fixade 1-0.

- Jag hade inte riktigt bestämt mig, men känslan var att gå där, säger Green till Viaplay i halvtid.

Bara fem minuter senare kvitterade gästande AIK genom vänsterbacken Annika Svensson, efter en fin passning från Villemo Dahlqvist.

1-1 stod sig fram till minut 42, därefter hade AIK några svaga minuter. Asla Johannesen stod för ett närmast perfekt avslut precis intill stolpen. Det avslutet kom efter en passning från Selina Henriksson som gick tvärs över AIK:s planhalva.

Men halvleken var inte slut där. Innan det var dags för pausvila gjorde Josefin Johansson 3-1.

I inledningen av den andra halvleken kom AIK till tre tidiga omställningar. Men Piteå hade inte slagit av på takten. Piteås Emma Viklund byttes in och gjorde 4-1 bara två minuter senare. AIK skulle svara direkt när Michelle Rojas Flores dundrade in 2-4.

Men det hjälpte inte. Bara minuter senare nickade Josefin Johansson in 5-2.

Ska jag vara helt ärlig är jag jävligt förbannad. Jag tycker att vi vaskar bort den här matchen. Enkla mål och vi ligger under med 4-1 innan vi vaknar till liv, säger AIK:s lagkapten Jennie Nordin i Viaplay.

AIK bytte in anfallaren Emma Engström som reducerade direkt när hon fick en tå på bollen som rullade in i öppet mål.

Matchen slutade 5-3.

Första kvarten var otroligt bra, vi skapar chans efter chans. När de gör 1-0 tappar vi det lite men kommer tillbaka innan halvlek. Vi kommer ut med mycket energi och fortsätter skapa, det blir många mål i dag vilket känns kul, säger Selina Henriksson till Viaplay.

Piteå: Öhman - Henriksson, Löfqvist, Ikidi, Green - Johansson, Holm - Edlund, Eriksson, Johannesen - Swedman.

AIK: Backmark - Jansson, Nordin, Fischerová, Svensson - Dahlqvist, Reidy, Lindstedt, Rojas Flores - Jakobsson, Famili.

Publicerad 2024-06-27 kl 20:46