BP tog ny seger - Trelleborg kvar som jumbo

Damallsvenskan

BP klättrar i tabellen efter andra raka segern.
På söndagen besegrade Stockholmslaget Trelleborg med 2-0.

Brommapojkarna tog sin andra raka seger när de var på besök i Trelleborg på söndagen.

Hemmalaget inledde matchen med två tidiga avslut på mål, först anfallaren Alice Egnér sedan Linnea Prambrant. Även gästerna hade några chanser, men framför allt en hel del hörnor och i minut 33 var det BP som tog ledningen.

Ett självmål av Trelleborgs Irmeli Johansson efter dryga halvtimmen gav BP 1-0 och det skulle hålla sig halvleken ut.

Båda lagen hade chanser även i den andra halvleken. Men i minut 80 var det BP:s Ellinor Johansson som kunde utöka ledningen till 2-0, vilket också blev slutresultatet.

Tidigare under söndagen spelade bottenlaget Kif Örebro 0-0 mot cupmästaren Piteå i Örbro. På Bilbörsen Arena i Linköping åkte hemmalaget på en ny förlust samtidigt som Djurgården plockade tre nya poäng.

Trelleborg: Polozen, Sternfeldt, Jonsson, Birgerud, Persson, Persson Lundgren, Lenir, Persson Welin, Prambrant, Persson Welin, Egnér.

BP: Koivunen, Olsson, Olai, Ahlberg, Karlsson, Wärulf, Toivio, Bengtsson, Hjelm Rönnlund, Thörnqvist, Andrup.

Publicerad 2024-05-19 kl 19:26