BP vände och vann mot Växjö - Andrup hjälte på tilläggstid: "Ruskigt imponerad"

En 2-0-ledning blev 2-3 efter ett sent mål av Klara Andrup.
- Det var sjukt skönt, det är bara så kul att vinna med det här laget, säger match-hjälten till Fotbollskanalen.

IFK Norrköping
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ MÅNDAG

På ett soldränkt Grimsta tog BP emot Växjö DFF i damallsvenskan.

BP kryssade mot cupmästaren Piteå IF så sent som i torsdags medan Växjö förlorade mot BK Häcken i onsdagskväll.

Gästerna hade inlett säsongen med tre vinster och två förluster.

På söndagen tog Växjö ledningen tidigt. Det hade bara gått sju minuter när bollen hamnade hos Alexandra Jonasson som smidigt kunde placera in 1-0. Samma Jonasson klev dock av bara åtta minuter senare och ersattes av Victoria Svanström.

I matchminut 21 tilldelades BP en straff efter en hands på Växjös lagkapten Emma Pennsäter. Alice Ahlberg klev fram till straffpunkten, men missade. Trots flera returer lyckades gästerna hålla undan.

Innan halvtidsvilan utökade Växjö sin ledning. Inbytta Victoria Svanström hittade en perfekt lucka i BP-försvaret och spelade fram bollen till Larkin Russel som tryckte dit 2-0.

- Vi var lite för utspridda i första halvlek. Vi satte press men kom liksom ingenstans, säger Klara Andrup till Fotbollskanalen.

I den andra halvleken var det ett laddat, högt placerat BP som klev ut på planen. Hemmalaget Pressade BP från start och det skulle löna sig. Fem minuter in i andra halvlek hade BP reducerat.

Det var Sara Olai som var sist på bollen som studsade in i mål. 2-1.

Växjö jobbade sig tillbaka in i matchen, men BP fortsatte trycka på. Med drygt 20 minuter kvar av matchen kom Frida Thörnqvist runt på vänsterkanten och kunde hitta Klara Andrup i boxen. Men Andrup lyckades inte få foten på bollen och Maja Bay Østergaard kunde rädda.

Bara några minuter senare slog BP till och kvitteringsmålet kom. Det var Julia Olsson som avslutade utifrån och 2-2 var ett faktum. Det var 27-åringens första damallsvenska mål någonsin.

Men BP nöjde sig inte där. tilläggstid höll sig Klara Andrup framme och kunde peta in ledningsmålet, 3-2. Det blev också slutresultatet.

- Det var hörna i sista minuten och jag ser att den dimper ner precis vid mig sedan får jag en lång tå på den och den går in. Det var sjukt skönt, det är bara så kul att vinna med det här laget, säger match-hjälten Andrup.

Efteråt var det en besviken Växjö DFF-tränare:

Fotbollen kan vara fantastisk och otroligt grym. Vi har ju fått vinna två gånger på övertid, nu får vi vara med om att förlora på övertid. Just nu är det det suraste som finns, säger Olof Unogård till Fotbollskanalen.

Jag tycker att vi fick maximal utdelning på de chanserna vi skapade i början. Vi var ruggigt effektiva. Men sedan jämnar det ut sig lite mer och jag är ruskigt imponerad av BP. Jag tycker att de gör en väldigt fin match. När det blir 2-2 tycker jag inte att det är något dåligt resultat, det kändes okej. Det är alltid surt att släppa in mål på fasta även om risken finns där, fortsätter han.

BP: Koivunen, Olsson, Olai, Ahlberg, Karlsson, Wärulf, Bengtsson, Blom, Andrup, Ölvestad, Thörnqvist.

Växjö: Østergaard, Pennsäter, Holmqvist, Jonasson, Ellingsen, Akgün, Redenstrand, Danielsson, Russell, Dupuy, Nilsson.

Publicerad 2024-05-12 kl 15:11