Djurgården tappade poäng i slutskedet - igen: "Inte första gången"

Damallsvenskan

STOCKHOLM. Djurgården tappade ledningen mot IFK Norrköping på tilläggstid.
Matchen slutade 2-2.
- Det är inte första gången vi tappar så här i andra halvlek, säger Tove Almqvist till Fotbollskanalen.

Omgång 20 i damallsvenskan blev speciell och på måndagen spelades omgångens sista match, mellan Djurgården och IFK Norrköping. Hotet mot alla spelare i damallsvenskan, som inkom tidigare i veckan, gjorde omgången speciell.

Det står klart sedan tidigare att IFK Norrköpings Sabina Ravnell missar resten av säsongen på grund av en korsbandsskada. Men när Peking presenterade truppen som rest till Stockholm stod det även klart att Vesna Milivojevic saknas. Hon åkte på en fotskada i matchen mot BK Häcken senast och har inte kunnat träna i veckan, enligt NT. Tor-Arne Fredheim valde även att ge Caroline DeLisle chansen för första gången.

Historiskt sett har det varit jämna drabbningar lagen emellan. Inför mötet skiljde det fem poäng till Djurgårdens nackdel. Dif låg på en sjundeplats medan IFK Norrköping landade in på plats fem.

I inledningen av den första halvleken var Stinalisa Johansson nära att ge hemmalaget ledningen. Men stolpen satte stopp. Detsamma gällde för IFK Norrköpings Svea Rehnberg som även hon lyckades avsluta i stolpen bara några minuter senare.

Efter 24 minuter spräckte hemmalagets nyförvärv Mimmi Larsson målnollan. Ebba Hed assisterade med en perfekt slagen djupledsboll som Larsson kunde peta in.

Innan halvleken var över dömde domaren även en straff till Djurgården. Gästerna Maya Antoine såg ut att halka och fällde i samma veva Stinalisa Johansson. Tveklöst pekade domaren på straffpunkten och Therese Åsland tryckte dit bollen. 2-0 stod sig halvleken ut.

- Det är mycket fram och tillbaka, mycket anfall så det är roligt som anfallare, säger Stinalisa Johansson till Viaplay i halvtid.

IFK Norrköpings lagkapten Fanny Andersson:

- De är bra i sina kontringar med snabba spelare och vi ger dem lite för mycket, säger hon till Viaplay i halvtid.

I den andra halvleken fick IFK Norrköping in ett tidigt reduceringsmål. Det hade bara gått sju minuter när det blev rörigt i Djurgårdens straffområde och Wilma Leidhammar kunde nicka in bollen. Det var några osäkra sekunder där det var oklart om bollen faktiskt var över mållinjen eller inte. Men det var den och jakten på ett kvitteringsmål kunde därmed börja.

Med drygt en kvart kvar av matchen utgick Stinalisa Johansson på grund av skada. Hon ersattes av Elin Westlund.

På tilläggstid kunde IFK Norrköping kvittera. Det var inbytta Sara Kanutte Fornes som tryckte dit 2-2-målet.

- Det är så klart jättestarkt. Vi kände i halvlek att vi har alla möjligheter att vända det här. Vi vet också att Djurgården har haft lite svårt att stänga matcher. Så vi visste att det skulle leva ända in i slutet. Det är bara att känna en skön känsla att vi lyckas ta en poäng och att Djurgården bara får en poäng, säger Peking-kaptenen Fanny Andersson till Fotbollskanalen.

Djurgården tryckte på för att återta ledningen och lagkapten Matilda Plan lyckades få bollen i nät. Men målet dömdes bort för offside.

Det är inte första gången vi tappar så här i andra halvlek. Jag tror att det vi är bra på är just vårt omställningsspel och djupledsspel, men vi behöver utveckla vårt possession-spel så vi kan andas lite mer med boll. Det blir väldigt korta anfall och då blir det jobbigt för oss i andra, säger Tove Almqvist.

Djurgården: Björklund, Hed, Kollmats, Plan, Lobanova, Staffansson, Åslund, Johansson, Larsson, Almqvist, Hammarlund.

IFK Norrköping: Delisle, Rombing, Antoine, Handfast, Cary, Jones, Andersson, Burvall, Rehnberg, Leidhammar, Leskinen.

Publicerad 2024-09-23 kl 21:04