Damallsvenskan

STOCKHOLM. Djurgården körde över Linköping med 5-1.
Det blev lagets första seger på höstsäsongen.

På tisdagskvällen tog Djurgården emot Linköping FC för omgång 19 i damallsvenskan.

Hemmalaget Djurgården jagade fortfarande sin första trepoängare för höstsäsongen. Det gällde även för Linköping, som dock vann en kvalmatch i Champions League tidigare i september.

På tisdagen dröjde det 19 minuter innan Djurgården spräckte målnollan. Det var Tove Almqvist som tryckte dit den efter en passning från Pauline Hammarlund.

När LFC låg under med 1-0 tvingades gästerna till ett tidigt byte. Lagkaptenen Emma Lennartsson hade suttit ner på planen och tvingades byta. Hon ersattes av nyförvärvet Sara Eriksson.

Fyra minuter efter Linköpings byte kunde Djurgården göra 2-0. Den här gången var det Hammarlund själv som tryckte dit bollen. Det blev hennes första mål i Djurgårdströjan.

- Det är skönt såklart, säger Hammalund till Viaplay i halvtid.

Innan halvleken var över hann även nyförvärvet Mimmi Larsson noteras för ett mål. Det var i samband med en frisparksvariant som anfallaren var inblandad. Men det var Linköpings Nellie Karlsson som var sist på bollen.

- Vi är kassa. Vi vinner inga dueller. Det är inte så svårt att göra en bättre prestation i andra halvlek så det är väl något positivt i alla fall, säger Nellie Karlsson till Viaplay.

Med drygt en halvtimme kvar av matchen kunde Stinalisa Johansson utöka till 4-0. Men Djurgården stannade inte där. Sju minuter senare assisterade Matilda Plan Mimmi Larsson till 5-0.

Det återstod två minuter av matchen när Linköpings Lisa Björk kunde reducera. Det gav gästerna energi och fyra minuter senare gjorde Polly Doran Linköpings andra mål för matchen. Men det hjälpte inte.

Matchen slutade 5-2.

Djurgården: Björklund, Hed, Lobanova, Johansson, Larsson, Hammarlund, Almqvist, Åsland, Staffansson, Kollmats, Plan.

Linköping: Andersson, Doran, Beard, Eckhoff, Claypole, Lennartsson, Dirdal, Karlsson, Olafsdottir Gros, Bakker, Koivisto.

Publicerad 2024-09-17 kl 20:55