Damallsvenskan

STOCKHOLM. Hlin Eiriksdottir såg till att Kristianstad lämnade Kanalplan med tre poäng.
Gästerna vände 0-1 till 2-1.

På söndagen tog tabelltrean Hammarby emot tabellfyran Kristianstad. Spännande för tabelläget kan man tänka? Inte särskilt eftersom Kristianstad hade tolv poäng upp till Hammarby.

I hemmalaget var Anna Jösendal tillbaka i matchtruppen och inledde matchen på bänken. Hon skulle varit med senast, i derbyt mot Djurgården, men ströks i sista stund.

Gästerna fick en tuff start på matchen. Matchen hade knappt pågått i en kvart när Smilla Vallotto slog ett inlägg till Cathinka Tandberg i boxen. Bollen hittade rätt och Moa Olsson gick ut för att fånga bollen. Då fick hon i stället en knuff av Clare Polkinghorne och båda två gick till marken. Kvar stod Tandberg ensam med en boll som bara var att peta över mållinjen. Sagt och gjort, 1-0 till Hammarby.

- Jag gör ingenting, det är helt rätt att det är mål. Det är de som krockar, säger Tandberg till Viaplay i paus.

Knappt 22 minuter in i matchen tvingades hemmalaget till ett byte. Stina Lennartsson satte sig ner efter en löpning och tog sig samtidigt för högerbenet. Därefter lämnade hon planen och ersattes av Smilla Holmberg.

Gudny Arnardottir hade ett välplacerat avslut. Men Anna Tamminen stod för en jätteräddning och bollen gick till hörna i stället.

Men Kristianstad skulle hinna kvittera innan halvlekens slut. Liksom vid Hammarbys mål uppstod en märklig situation i boxen. Hlin Eiriksdottir slog in bollen i straffområdet, väl där styrde Bajen-försvararen Alice Carlsson in bollen i målet.

- Vi hade kunnat göra mer än bara ett mål, säger Eiriksdottir till Viaplay.

Inför den andra halvleken gjorde Hammarby ett byte. Emma Westin klev in i stället för Smilla Vallotto.

Två minuter in i halvleken tog Eiriksdottir ett avslut som räddades av stolpen.

Med 25 minuter kvar av matchen byttes Anna Jösendal in efter en längre skadefrånvaro. Det blev hennes första matchminuter i damallsvenskan sedan 8 juni.

Tio minuter återstod när Eiriksdottir klippte till med ett drömmål. Avslutet utifrån seglade in i mål och Kristianstad tog därmed ledningen.

Trots att Hammarby tryckte på i slutminuterna så räckte inte det. Matchen slutade 2-1.

Hammarby: Tamminen, Lennartsson, Carlsson, Nyström, Andersson, Miyagawa, Joramo, Vallotto, Wangerheim, Blakstad, Tandberg.

Kristianstad: Olsson, Polkinghorne, Wickenheiser, Tryggvadottir, Nilsson, Siemsen, Eiriksdottir, Petrovic, Persson, Andersson Widén, Árnadóttir.