Damallsvenskan

Djurgården kryssade mot IFK Norrköping på måndagskvällen.
Här är Fotbollskanalens Ella Lindvalls spaningar från matchen.

OTROLIG ASSIST, EBBA HED
Det lossnade för Mimmi Larsson i Djurgårdens förra hemmamatch mot Linköping. Dittills hade det inte blivit några mål i damallsvenskan. Men nu är nyförvärvet i gång och mot IFK Norrköping kom Larssons tredje mål den här säsongen.

Skönt för anfallaren att känna att hon nu sätter de lägen som ges.

Men man får inte glömma bort Ebba Heds fina passning som ledde fram till målet. Det var en fin sekvens av Djurgården där man spelade runt bollen innan Ebba Hed hittade rakt igenom Peking-försvaret. En knivskarp passning som förvaltades väl, helt enkelt.

OLYCKLIGA STRAFFAR RÄKNAS OCKSÅ

IFK Norrköping låg redan under med 1-0 mot Djurgården när domaren tveklöst pekade på straffpunkten.

Pekings förvarare Maya Antoine såg ut att halka i straffområdet och i samma veva fällde hon Stinalisa Johansson. Inte mycket att snacka om med andra ord – men ack så olyckligt.

Therese Åsland tog bollen i händerna, lade upp den på straffpunkten och tryckte dit 2-0. Blytungt för gästerna som hade en bra period dessförinnan. Antoine gjorde dessutom ett bra jobb att kontrollera Djurgårdens landslagsmeriterade anfallsduo.

MATCHENS HÄNDELSE
Straffen är matchens händelse. Men också slutforceringen när Sara Kanutte Fornes kvitterade på tilläggstid. Även Matilda Plan gjorde mål på tilläggstid och Djurgården såg ut att ha återtagit ledningen. Men målet dömdes bort för offside.

FRÅGETECKNET
IFK Norrköping saknade Vesna Milivojevic. Hon har kommit att bli en väldigt viktig spelare i Peking, inte minst sedan My Cato lämnade klubben för Crystal Palace.

Den stora frågan blir därför när hon kan tänkas vara tillbaka från fotskadan hon ådrog sig mot BK Häcken.

MATCHENS SPELARE
3. Stinalisa Johansson. Hon hade en tidig stolpträff, vann så gott som varje duell och fixade straffen i första halvlek. Men med en kvart kvar av matchen tvingades hon till byte på grund av skada.

2. Ebba Hed. Hennes assist till 1-0 var mycket fin och Hed hade hugg på fler assister.

1. Wilma Leidhammar. Hon högg på ribb-returen och löste IFK Norrköpings första mål.

Publicerad 2024-09-23 kl 21:13