FEM SPANINGAR: "De har inte fått det att lossna"

Hammarby gick segrande ur måndagens Stockholmsderby.
Här är Fotbollskanalens Ella Lindvalls spaningar från matchen.

TANDBERG SÅG UT ATT ÄLSKA STOCKHOLMSDERBY
Måndagens derby mot Djurgården blev Cathinka Tandbergs första Stockholmsderby sedan hon bytte Linköping mot Hammarby under sommaren.

Den norska anfallaren har fått det att fungera direkt i Bajen, med två mål på tre matcher. Mot Djurgården ökade hon på målkontot ytterligare.

19 minuter in i matchen öppnade Tandberg målskyttet när hon plötsligt drog till med ett avslut. Bollen, som gick längs marken, satt perfekt i mål. Tre minuter senare slog hon till igen med ett snarlikt avslut. Utgången blev densamma och nyförvärvet hade gjort två mål på tre minuter i sitt första Stockholmsderbyt. Klart godkänt - och hon såg ut att älska det.

INTE LOSSNAT ÄN
Om Tandberg har fått allt att fungera i Hammarby så kan man säga att det finns mer att önska av Djurgårdens anfallsduo som värvades in under sommaren. Pauline Hammarlund och Mimmi Larsson är två erfarna och landslagsmeriterade anfallare som lämnade Fiorentina och RB Leipzig för en flytt hem till Sverige.

Med tanke på att Djurgården gick starkt under våren så kändes det därför extra spännande när laget spetsades till ytterligare med två så pass bra värvningar.

Men än har det inte lossnat för vare sig Larsson eller Hammarlund. Här ska man dock vara tydlig med att hela Djurgården har haft en blytung start på höstsäsongen. 2-0 blev 2-3 mot BP i höstpremiären och veckan efter gick man miste om ytterligare poäng när man tappade 1-0 till 1-1 mot Växjö.

I den andra halvleken av måndagens derby mot Hammarby kom Djurgården i gång något mer. Då visade också båda anfallarna hur giftiga de kan vara när ordentliga chanser ges.

Men som Mimmi Larsson sa till Viaplay i halvtid: "Min roll är att gå i djupled, men då vill jag ha lite fler bollar också". Med andra ord hjälper det inte att ha två sylvassa anfallare om bollen inte når fram dit.

MATCHENS HÄNDELSE
Emilie Joramo är inte bara en slitvarg som jobbar på i det tysta. Det har hänt tidigare och det fortsätter att hända att hon drar till med ett ordentligt farligt avslut, gärna långt utifrån. Det gjorde hon även i den första derbyhalvleken, den här gången på halvvolley. Hela Stadion höll andan när bollen dunkade i ribban.

FRÅGETECKNET
Hur bra kan dunderduon Cathinka Tandberg och Ellen Wangerheim bli? De trivs onekligen väldigt bra tillsammans och har redan hittat varandra fint på planen - och då har Tandberg bara varit på plats i en månad.