FEM SPANINGAR: "Det förblir något oklart"

Damallsvenskan

Djurgården slog BP med 2-0.
Här är Fotbollskanalens Ella Lindvalls spaningar från matchen.

DJURGÅRDEN STUDSADE TILLBAKA
Djurgården inledde relativt starkt i damallsvenskan. Men inför matchen mot BP hade laget förlorat tre raka matcher.

Söndagen var en chans att studsa tillbaka innan sommarens uppehåll som närmar sig med stormsteg. Efter söndagens match återstår bara en omgång.

Och Djurgården lyckades vända den tre matcher långa förlustsviten. Lägligt nog gjorde man 1-0 med sekunder kvar av den första halvleken. Det gav en bra känsla inför andra halvlek där Stinalisa Johansson löste 2-0 och Matilda Plan 3-0.

HÅRT JOBB FRÅN ÖLVESTAD - DÅLIG UTDELNING
Den 18-åriga anfallaren jobbade hårt över så gott som hela planen på söndagen. Hon verkade som spelfördelare samtidigt som hon tog de ordentligt långa löpningarna i djupled. Hon var även långt ner och försvarade vid flera tillfällen.

Men det var inte särskilt många gånger som hennes löpningar lönade sig, bollen kom sällan, och när den gjorde det så var Matilda Plan med på noterna. Något mål hann hon aldrig med innan hon ersattes av Klara Andrup.

I den andra halvleken syntes det tydligt att BP:s Frida Thörnqvist ville jämna ut siffrorna. Men inte heller hon fick med sig bollen särksilt många gånger.

MATCHENS HÄNDELSE
Stinalisa Johanssons 2-0-mål kom efter två missar tidigare i halvleken. Först sprang hon sig fri men avslutade rakt i stolpen, senare i den andra halvleken missade hon ett friläge, men tredje gången gillt satt bollen där den skulle. Det såg ut att vara förlösande för yttern.

FRÅGETECKNET
Vem fick Djurgårdens mål? Det var Matilda Plan som avslutade och firade målet. Samtidigt som Lucia Duras tilldelades målet efteråt. Även en tredje person var inblandad, Sura Yekka, som fick en tå på bollen, men då var den nog redan över mållinjen. Av bilderna att döma såg det ut att vara Plans mål, men det förblir något oklart.

MATCHENS SPELARE
3. Stinalisa Johansson. Hon kom till flera fina lägen - och om man ska vara krass kanske hon borde satt flera av dem. Men ett mål fick hon med sig från Grimsta.

2. Tuva Ölvestad. Hon jobbade extremt hårt i alla delar av anfallsspelet, men fick inte riktigt den utdelningen som BP behövde.

1. Lucia Duras. Hon var inblandad i mycket på söndagen och delaktig i mycket av anfallsspelet. Hon hade ett finger med i spelet både vid det första och det andra målet.