FEM SPANINGAR: "Hammarby-lånet var bäst mot BP"

Damallsvenskan

Det blev mållöst i matchen mellan IFK Norrköping och BP.
Här är Fotbollskanalens Ella Lindvalls spaningar från matchen.

KÄNDES AVVAKTANDE
I den första halvleken var känslan att inget av lagen ville bli sårade med baklängesmål vilket ledde till att båda lagen spelade en aning avvaktande. Inte en särskilt rolig match sett till det offensiva spelet med andra ord.

Lagen kom onekligen i gång i den andra halvleken. Båda lagen kom från en period där man inte fått resultaten med sig i flera raka matcher. I den andra halvleken tycktes båda lagen komma på att tre poäng skulle sitta fint - och intensiteten ökade.

VERA BLOMS SISTA MATCH
Den här säsongen har BP:s Vera Blom kommit att bli så gott som en startspelare i laget.

Den offensiva mittfältaren har startat åtta av de nio matcherna hon har spelat och dessutom gjort ett mål. Men, från och med nu kommer BP tvingas klara sig utan 19-åringen.

Ett college-äventyr i USA väntar på henne och förutom studier blir det spel med Florida-laget Gators.

Givet att hon fått mer speltid den här säsongen är det såklart ett avbräck för BP.

MATCHENS HÄNDELSE
I ärlighetens namn var det inte någon händelse som stack ut särskilt från matchen, som slutade 0-0. Båda lagen bjöd på ett par målchanser, hemmalaget IFK Norrköping något fler.

Känslan var att Sara Kanutte Fornes, på lån från Hammarby, var närmast ett ledningsmål med någon av sina chanser. Eller inbytta Wilma Leidhammar som var nära i slutminuterna. Men matchen förblev mållös.

FRÅGETECKNET
Tråkigt för Sabina Ravnell som tvingades kliva av skadad med kvarten kvar. Låret lindades hårt, men om det rör sig om en lårkaka eller känning återstår att se.

Hur som helst var det olyckligt för Ravnell att behöva lämna planen när hon gjorde en bra match. Hon var farlig när hon utmanade från sin kant och känslan var att hon var målhungrig.

MATCHENS SPELARE
3. Sara Kanutte Fornes. Hammarby-lånet stod för klart flest farliga lägen. Trots att siktet inte var helt inställt går det inte att blunda för vilket tillskott hon är för IFK Norrköping.
2. Sabina Ravnell. Yttern tog sig förbi på vänsterkanten vid flera tillfällen och gjorde det farligt med sina inspel i boxen.
1. Vera Blom. Den offensiva mittfältaren stod för flera fina brytningar och hade viljan att anfalla.

Publicerad 2024-06-24 kl 21:17