FEM SPANINGAR: "Vet inte vad Gunnars sa till sina spelare"

Damallsvenskan

STOCKHOLM: BP besegrade Växjö DFF med 3-2.
Här är Fotbollskanalens Ella Lindsvalls fem spaningar från matchen.

TIDIG LEDNING - MEN GICK MISTE OM POÄNG
Matchuret på Grimsta IP hade bara hunnit till sju minuter när gästande Växjö tog ledningen.

Det var Alexandra Jonasson som smidigt kunde placera in bollen till vänster om Anna Koivunen.

Matchen mellan BP och Växjö var en jämn tillställning, så att gästerna fick in ett tidigt ledningsmål blev såklart viktigt. Man kunde spela mer avslappnat och innan den första halvleken var över hade Växjö utökat sin ledning till 2-0.

Men kanske blev Växjö för avslappnat. I den andra halvleken klarade man inte av att stå emot BP som på tilläggstid vände och vann.

ETT ANNAT BP I ANDRA HALVLEK
Jag vet inte vad huvudtränare Daniel Gunnars sade till sina spelare i halvtidsvilan. Men det var en tydlig uppryckning från BP i den andra halvleken. Från första stund var det som att intensiteten hade höjts och laget pressade sina gäster ordentligt. Den starka inledningen i andra halvlek belönades med ett mål och hemmalaget hade reducerat till 1-2.

Växjö vaknade och jobbade sig in i matchen, men BP hängde på och fortsatte utmana. Med 20 minuter kvar av den andra halvleken kom kvitteringsmålet när Julia Olsson dundrade in 2-2.

Men hemmalaget nöjde sig inte där. På tilläggstid kunde Klara Andrup peta in 3-2 och BP kunde inkassera tre nya poäng.

MATCHENS HÄNDELSE
När drygt 20 minuter hade passerat bjöds BP på ett guldläge att kvittera. Ett inspel från vänster tog på Växjös lagkapten Emma Pennsäters hand i straffområdet.

Domaren pekade på straffpunkten och BP:s försvarare Alice Ahlberg klev fram. Men straffsparken räddades och kvitteringen uteblev, trots flera försök att hugga på returerna.

FRÅGETECKNET
Hur länge hade Julia Olsson väntat på det där målet?

BP-försvararen Julia Olsson är inne på sin fjärde säsong i damallsvenskan. Tre med BP och en med AIK. Men något damallsvenskt mål har det aldrig blivit, förrän på söndagen.

I matchen mot Växjö slog hon till med ett avslut utifrån och det satt perfekt. Första damallsvenskan målet var gjort och det blev viktigt i BP:s vändning.

MATCHENS SPELARE
3. Larkin Russel. En väldigt kvick spelare som på söndagen var stark både felvänd och i djupled. Hon gjorde Växjös andra mål.
2. Sara Olai. Redan i den första halvleken var hon delaktig i anfallsspelet och i den andra halvleken var det Olai som reducerade. Inte det vackraste målet, men hon stod rätt och fick in bollen. I övrigt en godkänd försvarsinsats.
1. Victoria Svanström. Byttes in efter en kvart och gjorde en stark insats på mittfältet. Hon spelade fram till Växjös andra mål.

Publicerad 2024-05-12 kl 16:25