Femte raka förlusten för AIK: "Behöver alla poäng vi kan få"

AIK tar sig inte ifrån nedflyttningsplatsen.
På lördagen förlorade laget mot Kristianstad.
Matchen slutade 4-1.

Kristianstad ligger på en fjärdeplats i tabellen och jagar BK Häcken och Hammarby som ligger ovanför.

På lördagen tog Skånelaget emot AIK. Då var man stärkt av en tung seger mot Hammarby senast.

Inför matchen låg AIK på nedflyttningsplats. Laget behöver alla poäng de kan få för att ta sig upp på negativ kvalplats igen.

När matchen drog i gång dröjde det bara 18 minuter innan Carly Wickenheiser kunde spräcka målnollan. Det gjorde hon med ett stenhårt skott utanför straffområdet.

I den första halvleken hann även Alice Nilsson få in bollen på en inövad hörnvariant.

Det skulle inte gå lättare för AIK i den andra halvleken. Med kvarten kvar utökade Kristianstads Hlin Eiriksottir till 3-0.

Men sedan kom reduceringen. Efter slarv i Kristianstadsförsvaret kunde AIK ställa om i tre mot två där Beata Olsson avslutade i mål.

Reduceringen blev en klen tröst när Katla Tryggvadottir satte slutresultatet, 4-1.

- Jag tycker att vi gör mycket som vi inte borde göra. Vi släpper in fyra onödiga mål som vi borde kunna stoppa, säger Beata Olsson till Viaplay.

-Vi behöver alla poäng vi kan få, fortsätter hon.

Lördagens seger blev Kristianstads tredje raka. Än återstår sju poäng upp till BK Häcken.

- Vi siktar uppåt och ska vinna våra matcher, sedan får vi se hur långt det räcker, säger Tilda Persson till Viaplay.

Kristianstad: Olsson, Árnadóttir, Reidy, Petrovic, Nilsson, Persson, Andersson Widén, Wickenheiser, Tryggvadottir, Eiriksdottir, Siemsen.

AIK: Backmark, Nordin, Tabata, Rojas Flores, Famili, Grabus, Jansson, Frigren, Oscarsson, Reidy, Jakobsson.

Publicerad 2024-09-14 kl 14:51