Grabus klev av skadad: "Får avvakta och se"

Damallsvenskan

Adelisa Grabus tvingades bryta derbyt efter drygt 20 minuter.
Efter matchen var låret hårt lindat.
- Vi får avvakta och se hur det känns i morgon,

AIK:s anfallsstjärna Adelisa Grabus gjorde 26 mål i elitettan i fjol och vann skytteligan. I år är AIK nykomling i damallsvenskan. Då har det blivit tre mål på tolv matcher såhär långt.

På söndagen spelade Grabus AIK ett Stockholmsderby mot Hammarby på Skytteholm. Då fick hemmalaget se sig besegrat.

Den åttonde förlusten för säsongen innebar att AIK är kvar på negativ kvalplats. Men förlusten var inte det enda orosmomentet på söndagen.

Adelisa Grabus satt sig nämligen ner efter 22 minuter och tvingades till byte. Efter matchen syntes låret vara lindat.

- Det har varit mycket match, så det är en känning i baksidan, inte mer än så, säger hon till Fotbollskanalen.

- Vi får avvakta och se hur det känns i morgon, fortsätter hon.

Matchen mot Hammarby slutade 2-0. Grabus, som till stor del följde matchen från sidan, gjorde en snabb analys:

Jag tycker att vi står upp bra försvarsmässigt i första halvlek. Sedan är vi lite för fega i anfall. Sedan tycker jag att vi steppar upp anfallsmässigt i andra halvlek och tappar lite av försvarsspelet i samband med det.

Hur känns det att förlora ett Stockholmsderby?
- Det är piss såklart. Vi vet att Hammarby är ett bra lag, men det är alltid tråkigt, speciellt när det är på hemmaplan, säger Grabus.

I skrivande stund har AIK två poäng upp till BP, som dock har en match mindre spelad.

Nästa omgång spelas på torsdag. Då är det Piteå på bortaplan som väntar.

Publicerad 2024-06-24 kl 07:45