Kif Örebro tog säsongens andra seger - Bodin hjälte: "Helt underbart"

Damallsvenskan

Maja Bodin byttes in och blev hjälte nästan direkt.
Kif Örebro tog andra segern för säsongen när man slog Djurgården.
Matchen slutade 1-0.
- Att få komma tillbaka och få in ett mål precis innan ledigheten känns väldigt skönt, säger Bodin till Viaplay.

På lördagen spelade Djurgården och BP en sista match innan sommarens uppehåll. Inför matchen låg gästande Djurgården på en femteplats i tabellen. En plats man skulle behålla oavsett om det blev seger, kryss eller förlust.

Kif Örebro var i behov av alla poäng man kunde få. Den här säsongen har det bara blivit en seger, den kom hemma mot BP, och laget ligger näst sist i tabellen. En vinst mot Djurgården skulle innebära att man närmade sig AIK på som har elva poäng.

Veckans stora snackis har varit Djurgårdens två presitgevärvningar. Både Pauline Hammarlund och Mimmi Larsson vänder hem till Sverige för spel med Stockholmsklubben. Ingen av dem var dock med i truppen till lördagens match.

Den första halvleken i lördagens match var relativt jämn. Djurgårdens första riktigt heta målchans kom först efter drygt 30 minuter när Tove Almqvist gick på avslut.

Dessförinnan hade lagets främsta målskytt den här säsongen, Therese Åsland, ett avslut som gick en bra bit utanför målet.

- Jag tycker att vi har börjat matchen helt okej, vi skapar några farliga lägen, men det är boxspelet vi behöver bli lite vassare på, säger Djurgårdens Nellie Lilja till Viaplay.

Kif Örebros Maja Johansson hade bjudit på en snurrfint när hon utmanade på vänsterkanten. Samma Johansson var även nära att ge Kif Örebro ledningen strax innan halvtidsvilan, men bollen tog i målramen.

- Vi är väldigt nära och har några riktigt bra lägen. Nu är det fokus på att klippa in den, säger Minea Lassas till Viaplay.

I den andra halvleken var det Kif Örebro som tog ledningen. Lagets bästa målskytt från i fjol, Maja Bodin, byttes in och bara tio minuter senare nickade hon in 1-0. Hon har precis tagit sig tillbaka från en skada och lördagens match var hennes andra den här säsongen.

Sara Ikonen stod för ett perfekt inlägg.

Det känns helt underbart, jag har varit skadad hela vårsäsongen så att få komma tillbaka och få in ett mål precis innan ledigheten känns väldigt skönt, säger Bodin till Viaplay.

Sedan började kampen att lyckas hålla undan matchen ut. Det lyckades man med och säsongens andra trepoängare var bärgad. Samtidigt som Djurgården var besviket att förlora mot nästjumbon.

Det känns inte som att vi har någon tajming i sista tredjedelen, det känns jäkligt frustrerande faktiskt, säger Stinalisa Johansson till Viaplay.

Örebro: Ekstrand, Gärds, Ojanen, Barron, Ikonen, Lassas, Þórðardóttir, Öhman, Harnes Håheim, Johansson, Sarjanoja.

Djurgården: Björklund, Lobanova, Plan, Hvarfner, Hed, Åsland, Lilja, Duras, Koyama, Johansson, Almqvist.

Publicerad 2024-07-06 kl 16:58