Linköpings kräftgång fortsätter - segerlöst i fyra raka matcher efter ny förlust

Damallsvenskan

Linköping har gått tungt i damallsvenskan.
Under söndagen åkte man på en ny förlust när man föll mot Kristianstad med 0-2.
Nu är man segerlöst på sina fyra senaste matcher.

Linköpings FC slutade på tredje plats i damallsvenskan i fjol och hade känn på guldet ända in i sista omgången.

Men i år är det en annan verklighet som råder.

Klubben har slagits i tabellens bottenskikt under stora delar av säsongen. Inför söndagens hemmamatch mot Kristianstads DFF var man segerlöst på sina tre senaste matcher - och det skulle komma att bli fyra raka matcher utan seger.

Hlin Eiriksdottir gav skånskorna ledningen efter 22 minuter med sitt tolfte ligamål för säsongen. Det stod sig till 17 minuter återstod att spela - då Tilda Sanden punkterade matchen när hon satte 2-0 till KDFF.

Segern förändrar inte mycket för fjärdeplacerade Kristianstad - än. Det är alltjämt åtta poäng ner till IFK Norrköping på femte plats. Men skulle Djurgårdens IF besegra tabelltrean BK Häcken senare under lördagen skulle avståndet till tredje plats krympa från tolv poäng till nio.

***

På annat håll i damallsvenskan hemmaslog Vittsjö GIK sina gäster från norr, Piteå IF, med 2-0. Elisabet Klinga och Tenya Boychuk blev målskyttar för Vittsjö.