Loes Geurts fick chansen i Häckens seger – tillbaka i damallsvenskan efter tre år

Damallsvenskan

BK Häcken ställdes mot jumbon Trelleborg.
Då skulle det dröja till andra halvlek innan det lossnade för Häcken, som vann med 2-0.
- Ibland behöver man lite hjälp, sedan lossnar det, säger Alice Bergström till Viaplay.

På torsdagskvällen tog tabelljumbon Trelleborg emot BK Häcken i den tolfte omgången av damallsvenskan.

Hemmalaget jagade fortfarande sin första seger då tre kryss var allt man har skramlat ihop i poäng-väg. På uppvärmningen tvingades lagets kapten, Saga Ollerstam, kliva av och utgick således ur startelvan och ersattes av Irmeli Johansson.

I gästande BK Häcken återfanns den annars givna målvakten Jennifer Falk på bänken. I stället fick Loes Geurts chansen i damallsvenskan, för första gången på tre år. Huvudtränare Mak Lind bänkade även Rosa Kafaji, Filippa Curmark och Anna Sandberg.

När matchen startade bjöd Trelleborg på ett lågt försvarsspel. Det gjorde det svårt för BK Häcken att komma till några riktigt farliga målchanser. Några halvchanser blev det, men när domaren blåste för halvtidsvila stod det klart att ställningen var 0-0.

En ställning som Trelleborg, inte helt oväntat, tycktes vara nöjda med.

- Vi får dem att spela ganska mycket utanför. Det känns skönt att gå in med 0-0 i halvtid och känna att vi fortfarande är med i matchen, säger Elina Lenir i Viaplays sändning.

Samtidigt var BK Häckens lagkapten för dagen, Josefine Rybrink, inte helt nöjd med den första halvan.

- Det går lite långsamt för vår det. Vi blir lite stressade. Vi behöver höja det mesta inför andra. Vi behöver börja med att få avsluten på mål i alla fall. Ha lite mer tålamod, vara lite mer lugna, säger hon i sändningen.

Knappt tio minuter in i den andra halvleken slarvade Trelleborg vid en hemåtpassning. Clarissa Larisey läste situationen och straffade dem direkt. 1-0 till Häcken.

I minut 62 drog Ruby Grant till med ett skott en bit utifrån, efter en passning från Alice Bergström. Avslutet satt perfekt och 2-0 var ett faktum.

Båda lagen gjorde flera byten i den andra halvleken. Bland andra kom en spelsugen Rosa Kafaji in på planen.

Trelleborg lyckades aldrig vända underläget och matchen slutade 2-0.

- Vi gör stora framsteg jämfört med förra matchen, det är någonting vi verkligen tar med oss, säger Thea Birgerud till Viaplay.

Trelleborg: Polozen, Birgerud, Filekovic, Jonsson, Persson, Lenir, Karlsson, Persson Welin, Prambrant, Persson Welin, Rewucha.

Häcken: Geurts, Bergström, Rybrink, Junttila Nelhage, Wijk, Grant, Fossdalsá Sørensen, Nildén, Schröder, Jusu Bah, Larisey.

Publicerad 2024-06-20 kl 21:13