Mållöst mellan Peking och BP - Ravnell skadad: "Stolpe ut"

Damallsvenskan

Den tolfte omgången mellan IFK Norrköping och BP slutade 0-0.
Då klev Pekings Sabina Ravnell av skadad.

På måndagskvällen skulle omgång tolv stängas när IFK Norrköping tog emot BP på Platinum Cars Arena.

På förhand skiljde det bara fyra poäng mellan de båda lagen, men desto fler placeringar i den tajta mittensektionen i tabellen. IFK Norrköping hade 16 poäng på plats sex i tabellen. BP hade gått mer trögt och fick nöja sig med en elfteplats. Värt att nämna är också att IFK Norrköping har en match mindre spelad.

I BP sakandes Sara Olai som klev av skadad senast. I hemmalaget inledde Wilma Leidhammar på bänken på grund av sjukdom i veckan.

Det blev en jämn inledning på måndagens match.

BP:s Tuva Ölvestad sprang sig fri vid något tillfälle och Sara Kanutte Fornes hade ett avslut som gick över målet.

Samma Kanutte Fornes stod för halvlekens hetaste läge strax innan paus. Efter en passning från Sabina Ravnell var Kanutte Fornes nära att slå in 1-0.

- Jag tycker att vi har kontroll på matchen, vi komme r toll läögen men kan ha mer tålamod så att de får springa och det öppnar upp mer ytor, säger Pekings lagkapten My Cato till Viaplay.

BP:s Ida Bengtsson:

- Vi börjar ändå helt okej, men vi har problem att få fast bollen, säger hon till Viaplay.

Direkt i den andra halvleken kom BP till en chans. Vera Blom läste spelet och kunde bryta bollen på IFK Norrköpings planhalva. Hon hittade sedan Tuva Ölvestad som klackade bollen till Fanny Hjelm Rönnlund som avslutade över målet.

Drygt tio minuter in i den andra halvleken gjorde både Peking och BP varsitt byte. Molly Wiklander och Vera Blom klev av och ersattes av Wilma Leidhammar och Klara Andrup.

Det blev ett hårt tryck mot BP-målet i flera omgångar i den andra halvleken. Men gästerna klarade av att stå emot.

Kanutte Fornes hade glödheta chanser även i den andra halvleken. Bland annat ett friläge som räddades av Anna Koivunen. Bollen gick ut till hörna, men domaren dömde offside.

Trots att det var tydligt att båda lagen jagade tre poäng i slutet av den andra halvleken förblev matchen mållös.

- Vi kommer inte upp i nivå och jag tycker inte att vi har gjort det de senaste matcherna. Samtidigt håller vi nollan nu i alla fall så det är ett steg framåt, säger BP:s Frida Thörnqvist till Viaplay.

Inbytta Wilma Leidhammar hade två vassa lägen i slutminuterna.

- Det är lite som hela matchen - stolpe ut. Det känns jättesurt nu, säger hon till Viaplay.

Norrköping: Hjern, Rombing, Antoine, Handfast, Cary, Cato, Andersson, Wiklander, Milivojevic, Ravnell, Kanutte Fornes.

BP: Koivunen, Toivio, Karlsson, Olsson, Ahlberg, Wärulf, Hjelm Rönnlund, Bengtsson, Blom, Thörnqvist, Ölvestad.

Publicerad 2024-06-24 kl 20:56