Ny mardröm för Trelleborg - föll med 8-1: "Det är bara att lära sig"

Damallsvenskan

Jumbon Trelleborg åkte på ny storförlust mot Rosengård på söndagen.
Laget föll med 8-1.
- Det är svårt att summera, säger Trelleborgs målvakt Somea Polozen till Viaplay.

Så sent som i onsdags föll Trelleborg mot Rosengård på hemmaplan. På söndagen väntade returmötet, den här gången på Malmö IP.

Trots den storförlusten närmast i minnet inledde gästerna starkt. Så pass starkt att de gjorde matchens första mål - och försatte Rosengård i underläge för första gången den här säsongen. Det var Sofie Rewucha som stod för ett briljant mål.

Det blev 20 bra minuter av Trelleborg. Sedan kom Rosengård igång och mardrömmen från senast skulle återupprepa sig. Ria Öling tog täten genom att göra två snabba mål, ett i minut 23 och ett andra i minut 28.

Sedan gällde det att hänga med. Olivia Holdt gjorde 3-1 och bara minuten senare gjorde Emilia Larsson 4-1. Innan första halvlek var över hann Ria Öling göra sitt tredje mål för matchn och Trelleborgs Thea Birgerud ett självmål.

Ställningen var 6-1 i paus.

I den andra halvleken stängde Trelleborg igen något. Med så gott som hela laget i straffområdet vid ett par tillfällen lyckades Rosengård trots det peta in ytterligare två mål, man fick även ett tredje mål bortdömt för offside.

-Det är svårt att summera. Jag hade några bra räddningar, men lite slarvigt ibland. Det är bara att lära sig. Det är ganska kul att möta dem, jag känner ju alla spelare här, säger målvakten Somea Polozen som är på lån från Rosengård.

Det var Sofie Bredgaard som stod för båda målen i andra halvlek. Inför matchen offentliggjorde Rosengård att det var Bredgaards sista hemmamatch eftersom hon lämnar klubben.

- Jag är jättetacksam för min tid i den här klubben, säger 22-åringen till Viaplay.

Nu återstår bara en omgång innan sommaruppehållet. Då ställs FC Rosengård mot Vittsjö och Trelleborg mot BK Häcken.

Rosengård: Cumings, Wik, Ayinde, Knaak, Öling, Sprung, Persson, Schough, Bredgaard, Larsson, Holdt.

Trelleborg: Polozen, Sternfeldt, Birgerud, Persson, Filekovic, Jonsson, Persson Welin, Persson Lundgren, Egnér, Lenir, Rewucha.

Publicerad 2024-06-30 kl 20:08