Olsson gjorde första målet i damallsvenskan - efter tre år: "Otroligt efterlängtat"

Damallsvenskan

STOCKHOLM. Det skulle dröja drygt tre säsonger innan Julia Olsson gjorde mål i damallsvenskan.
Men mot Växjö var det dags.
- Jag har haft några sådana lägen senaste matcherna och jag har känt att snart är det dags, säger hon till Fotbollskanalen.

IFK Norrköping - IF Brommapojkarna
IFK Norrköping
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ MÅNDAG

BP vände och vann mot Växjö i damallsvenskan på söndagen.

Då stod Julia Olsson för kvitteringsmålet, 2-2, som kom i andra halvlek. Det var inte bara ett viktigt mål för matchen. Det var nämligen Olssons första någonsin i damallsvenskan. Bollen landade hos Olsson som stod strax utanför boxen, där drog hon till med ett avslut.

-Det känns helt otroligt. Jag har haft några sådana lägen senaste matcherna och jag har känt att snart är det dags. Nu kände jag att jag skulle dra till den med vristen. Otroligt skön känsla att se bollen i målet. Otroligt efterlängtat, säger Olsson till Fotbollskanalen.

- Alla var så glada och vi var så glada, fortsätter hon.

I halvtid låg BP under med 2-0. Man hade missat en straff och hade uppförsbacke inför andra halvlek. Men väl i den andra halvleken stod BP för en ordentlig uppryckning.

Vad säger Daniel Gunnars till er i halvtid?
-Vi pratar egentligen om att sätta lite högre och mer aggressiv press, så att vi kan vinna bollen. Det är egentligen småkorrigeringar, ingenting dramatiskt, säger Olsson.

I den andra halvleken vände hemmalaget 2-0 till 2-3 och när matchen var slut stod det klart att BP hade tagit tre poäng.

Är det extra roligt göra mål när ni också får fira en vinst som lag?
-Verkligen. Vi ligger under med 0-2 i halvtid och det är inte helt lätt att göra tre mål i en matchm man får inte alltid så mycket lägen. Det är otrolig glädje, vi alla firar och är helt lyriska, säger hon.

I nästa omgång, som spelas om en vecka, ställs BP mot nykomlingen Trelleborg på bortaplan.