Polkinghorne frälste Kristianstad med sekunder kvar - sänkte gamla laget

Skånederbyt mellan Vittsjö och Kristianstad såg ut att sluta 0-0.
Men med sekunder kvar nickade Clare Polkinghorne in segermålet.
- Det känns som att vi jobbar en och en, inte som ett lag, säger Vittsjös Sandra Lynn.

Lördagen bjöd på ett Skånederby i damallsvenskan. Vittsjö och Kristianstad skulle göra upp i dagens enda match.

På fredagskvällen blev det känt att ett hot riktats mot alla spelare i damallsvenskan. Inför derbyt berättade Vittsjös ordförande Anders Åberg för Fotbollskanalen att klubben kommer höja säkerhetsarbetet kring matchen. Enligt Kristianstadsbladet fanns polis på plats på matchen och visitationen av publiken ska ha varit utökad.

I hemmalaget Vittsjö tog sommarens amerikanska nyförvärv, Jaida Nyby, plats i startelvan för första gången. Hon bjöd även på en farlig målchans i form av en nick i den första halvleken.

Även mittfältaren Nellie Persson hade ett farligt avslut, men skottet gick över.

I Kristianstad testade Hlin Eiriksdottir flera avslut. Men inte heller gästerna lyckades få in bollen.

Ställningen var 0-0 i paus.

Det blev en jämn match även i den andra halvleken. Men med en kvart kvar av matchen tryckte Kristianstad på. På tio minuter hade Eiriksdottir tre vassa avslut på mål. Ett var särskilt farligt men det kunde räddas av Elin Vaughan.

Med sekunder kvar av matchen, som länge såg ut att sluta 0-0, kunde Clare Polkinghorne nicka in matchens enda mål på en hörna.

- För oss var det uppenbarligen viktigt att komma hit och ta tre poäng. Vi jobbar hårt med våra fasta situationer och jag har inte gjort mål på fast på ett tag, så det var skönt, säger hjälten till Viaplay.

Efteråt var Vittsjös lagkapten Sandra Lynn besviken:

- Jag tycker att vi kontrollerade det ganska bra i första halvlek. I andra halvlek tycker jag att vi är riktigt kassa. Det känns som att vi jobbar en och en, inte som ett lag, säger Vittsjös Sandra Lynn till Viaplay.

Vittsjö: Vaughan, Klinga, Lynn, Woeller, Tunturi, Sällström, Leas, Persson, Nyby, Boychuk, Ekengren.

Kristianstad: Olsson, Árnadóttir, Polkinghorne, Petrovic, Nilsson, Harrysson, Persson, Wickenheiser, Broddheimer, Eiriksdottir, Siemsen.

Publicerad 2024-09-21 kl 17:07