Rosengård fortsatt obesegrat - Jansson med säsongens första mål: "Äntligen"

Damallsvenskan

20 omgångar - 20 segrar.
Efter onsdagens vinst mot Växjö är Rosengård fortsatt obesegrat.

På onsdagskvällen gjorde FC Rosengård och Växjö upp om omgång 20 i damallsvenskan.

Hemmalaget Rosengård hade gått rent hela säsongen och gick på onsdagskvällen för sin 20:e raka seger. Gästerna Växjö kom från en 1-0-seger mot Piteå.

Växjö inledde starkt och spikade igen ordentligt samtidigt som de bjöd på ett par farliga omställningar. Men efter 24 minuter fick Olivia Schough in ett mål som enligt henne själv var "tur", det gav Rosengård 1-0.

Även 2-0 skulle komma i den första halvleken. Det var Emma Jansson som satte dit ett mål som blev hennes första den här säsongen.

- Jag var nära innan på att nicka in den så jag har bara gått och väntat. Det är så många andra i laget som har gjort mål så det var skönt att äntligen få sätta dit den, säger hon till Viaplay.

Ställningen var 2-0 i paus och i den andra halvleken skulle Mai Kadowaki komma igång. Efter 65 minuter petade hon in 3-0 efter att ha dribblat förbi hela Växjöförsvaret. Det följdes av 4-0 på en retur i minut 85, vilket blev slutresultatet.

-Vi står ändå upp bra. Vi gör det vi pratade om innan med de är skickliga. Klart vi inte är nöjda med 4-0 men det finns saker att ta med sig härifrån, säger Växjös Elin Nilsson till Viaplay.

Rosengård är alltså fortsatt obesegrat efter 20 omgångar och ligger 14 poäng före tvåan BK Häcken.

Växjö ligger på plats åtta i tabellen.

Rosengård: Cumings, Jansson, Arnardottir, Knaak, Öling, Seger, Tanikawa, Schough, Sprung, Kadowaki, Andersson.

Växjö: Bay Østergaard, Akgün, Pennsäter, Holmqvist, Nurmela, Johansson, Russell, Jonasson, Nilsson, Ellingsen, Nielsdottir.

Publicerad 2024-09-19 kl 21:12