Rosengård tog 17:e raka segern - körde över AIK på Skytteholm

Damallsvenskan

STOCKHOLM. Rosengård är fortsatt obesegrat i damallsvenskan.
På lördagen tog laget sin 17:e raka seger när AIK stod för motståndet på Skytteholm.
Matchen slutade 5-1.

På lördagen ställdes tabellettan FC Rosengård mot nästjumbon AIK på Skytteholm.

Hemmalaget förlorade förra omgången där Vittsjö stod för motståndet, samtidigt som Kif Örebro vann mot Linköping. Det skickade ner AIK på en 13:e plats i tabellen vilket gjorde att man inför matchen mot Rosengård låg på nedflyttningsplats.

Rosengård har en turbulent vecka bakom sig där klubben polisanmält två hot mot en spelare i laget. Man ökade säkerheten och höll träningarna stängda. Men trots hoten vann laget en viktig drabbning mot BK Häcken. Skånelaget var med andra ord fortfarande obesegrat efter 16 omgångar.

På lördagen inledde AIK intensivt. Men det dröjde inte länge innan gästerna kom igång och 13 minuter in kunde Rebecca Knaak nicka in matchens första mål på en hörna. Det följdes av ytterligare ett nickmål drygt fem minuter senare. Den här gången var det Mai Kadowaki som fick pannan på bollen.

Efter drygt tio minuter tvingades hemmalaget AIK till ett byte. Sara Frigren klev av och ersattes av Moa Sjöström.

Innan den första halvleken var över kunde Kadowaki göra sitt andra mål för matchen, efter ett inlägg från Momoko Tanikawa.

Men AIK var inte helt chanslöst. Adelisa Grabus kom loss vid ett par tillfällen, men stoppades innan avslutet kom. Även Moa Sjöström hade ett jätteläge som Rebecca Knaak satte stopp för, Sjöström ropade på straff men spelet fortsatte.

I den andra halvleken kunde Momoko Tanikawa öka på gästernas ledning. Med drygt 20 minuter kvar var 5-0 ett faktum efter ett självmål av AIK:s mittback Jennie Nordin.

I matchminut 78 tog anfallren Adelisa Grabus vara på en snabb omställning. Hon löpte sig fri från Rosengårds backlinje och placerade avslutet. Bollen satt i mål och det var reducerat.

Men AIK:s mål kom för sent, trots att hemmalaget gjorde ytterligare några försök att snygga till siffrorna.

AIK: Mathyssen – Oscarsson, Nordin, Frigren, Svensson – Tabata, Lindstedt, Famili, Johansson –Reidy, Grabus.

Rosengård: Cumings – Wik, Aranardottir, Knaak – Hartikainen, Tanikawa, Seger, Öling - Larsson, Kadowaki, Schough.