Rosengårds segertåg rullar vidare – Cumings med nytt rekord: "På riktigt? Jag visste inte"

Damallsvenskan

Kif Örebro fick det tufft när man besökte tabellettan Rosengård.
Matchen slutade 4-0.
- Det är inte här vi ska ta våra poäng, säger Kif Örebros Nora Håheim till Viaplay.

I den förra omgången slog FC Rosengård ett rekord i flest antal raka segrar i inledningen av damallsvenskan. Elva segrar och på torsdagskvällen var det dags för omgång tolv.

Nästjumbon Kif Örebro väntade, på Malmö IP. I hemmalaget saknades fortsatt Momoko Tanikawa på grund av skada.

När matchen blåstes igång dröjde det bara två minuter innan Rosengårds Mai Kadowaki spräckte målnollan. På ett inspel från högerkanten kunde Kadowaki sätta dit 1-0 i nättaket. Blytung start för Kif Örebro.

Sedan skulle det dröja innan Rosengård gjorde 2-0. Drygt 35 minuter efter ledningsmålet kunde Rebecca Knaak nicka in matchens andra mål.

Innan den första halvleken var över hann Gudrun Arnadottir göra 3-0.

I paus bytte Rosengård ut Halimatu Ayinde och ersatte henne med Emilia Larsson.

Den danska anfallaren Sofie Bredgaard kom igång i andra halvlek. Efter tio minuter gjorde hon 4-0 på egen hand.

Kif Örebro hade ordentlig uppförsbacke men lyckades i den andra halvleken lösa lagets första hörna för matchen. Senare var man även nära att reducera i samband med en frispark, men det blev stolpe ut.

- Det är inte här vi ska ta våra tre poäng, men jag är lite besviken på att vi släpper in lite enkla mål, säger Kif Örebros Nora Håheim till Viaplay.

Sofie Bredgaards mål blev det sista för matchen.

På torsdagen slog Rosengårdmålvakten Eartha Cumings även ett nytt rekord i att hålla nollan längst i damallsvenskan. Tidigare var det Hammarbys Anna Tamminen som var rekordinnehavare.

- På riktigt? Jag visste inte. Det är bra, men jag har inte så mycket att göra, det är tjejerna, säger hon i Viaplays sändning.

Rosengård: Cumings, Wik, Arnardottir, Knaak, Öling, Ayinde, Seger, Schough, Bredgaard, Kadowaki, Holdt.

Örebro: Ekstrand, Altheden, Barron, Ojanen, Sigurbjörnsdottír, Gärds, Johansson, Lassas, Þórðardóttir, Öhman, Håheim.

Publicerad 2024-06-20 kl 21:12