Segertåget rullar vidare - Rosengård tog 18:e raka: "Inte så skarpa som vi brukar"

Damallsvenskan

Det tycks inte gå att sätta stopp för Rosengårds framfart.
På fredagen tog laget 18:e raka – efter seger mot BP.
- Vi gör inte vår bästa match i dag vilket är lite frustrerande, säger Olivia Holdt till Viaplay.

BP har fått en bra start på höstsäsongen med två segrar och ett kryss. Men i jämförelse med FC Rosengårds säsong ligger Stockholmslaget i lä.

Inför fredagens hemmamatch mot BP hade laget tagit 17 raka segrar – och Skånelaget tänkte inte bryta segersviten där.

Efter målchanser av BP:s Tuva Ölvestad och Rosengårds Olivia Holdt kunde Mai Kadowaki slå in 1-0 till hemmalaget efter 18 minuter. Det var Olivia Scough som låg bakom Rosengårdsledningen med en assist in till Kadowaki i boxen.

Totalt hade Rosengård gjort 76 mål innan matchen mot BP. Efter det tidiga 1-0-målet lyckades BP hålla tätt - i drygt 25 minuter. Rosengård visade inte riktigt på samma effektivitet som har synts tidigare den här säsongen. Men trots det kunde Olivia Holdt trycka dit matchens andra mål, bara sekunder innan paus.

- Vi gör ingen bra första halvlek så vi måste höja oss. Vi har alldeles för mycket bolltapp. Vi har många nästan-lägen men är inte riktigt där och inte så skarpa som vi brukar, säger Olivia Schough till Viaplay i halvtid.

BP var desto mer nöjda med första halvlek, trots underläge.

- Jag tycker verkligen att vi är med. Men såklart att man har respekt för att de kan straffa en vid misstag, säger BP:s Tuva Ölvestad.

Det återstod drygt 20 minuter när BP gjorde två byten. Emma Engström och Ellinor Johansson klev av och ersattes av Klara Andrup och Adelina Engman. Några minuter senare valde även Rosengård att förändra när Oliva Holdt klev av och ersattes av Hanna Andersson.

BP gjorde det svårt för hemmalaget Rosengård i den andra halvan och halvleken såg länge ut att förbli mållös. Men med sju minuter kvar slog Emilia Larsson till från vad som kändes som ingenstans. Vinkeln var snäv men bollen seglade över Anna Koivunen. Det blev halvlekens enda mål.

Matchen slutade 3-0.

- Vi gör inte vår bästa match i dag vilket är lite frustrerande men jag tycker det är starkt av laget att vinna med 3-0 och hålla nollan trots att det var en sådan match, säger Olivia Holdt, som gick upp i skytteligaledning efter fredagens mål.

Rosengård: Cumings, Jansson, Arnardottir, Knaak, Hartikainen, Öling, Seger, Schough, Tanikawa, Kadowaki, Holdt.

BP: Koivunen, Karlsson, Olai, Wärulf, Olsson, Bengtsson, Johansson, Svedberg, Ahlberg, Engström, Ölvestad.

Publicerad 2024-09-06 kl 20:02