Wärulf avgjorde med första målet för säsongen - BP tog andra raka

Damallsvenskan

STOCKHOLM. BP tog sin andra raka seger när laget mötte Kif Örebro på söndagen.
Då avgjorde Wilma Wärulf när hon gjorde sitt första mål för säsongen.

På söndagen bjöd BP in Kif Örebro till en match på Grimsta.

Hemmalaget kom från en seger mot Djurgården där laget vände och vann i andra halvlek.

Gästande Kif Örebro ligger näst sist i tabellen. Söndagens match blev laget första sedan sommaruppehållet. Men i juli vann även Kif Örebro mot Djurgården.

En seger mot BP skulle innebära att Kif Örebro klättrade ett steg i tabellen och att laget i stället skulle skicka ner AIK på nedflyttningsplatsen.

Senast lagen möttes vann Kif Örebro med 4-1.

När drygt 20 minuter hade passerat fick Kif Örebro en jättechans. Molly Johansson tog sig runt på vänsterkanten och slog ett inlägg till Nora Harnes Håheim som var ren i boxen. Men avslutet blev inte som tänkt och Anna Koivunen kunde få handskarna på bollen.

Trots att BP hade mycket boll så hade hemmalaget svårt att komma till avslut. Närmast var Tuva Ölvestad med ett skott inifrån straffområdet, men bollen gick utanför.

Det var jämt när lagen möttes och det speglade också resultatet i halvtid, 0-0.

Tio minuter in i den andra halvleken tog sig BP:s Wilma Wärulf förbi på vänsterkanten. Hon fullföljde anfallet på egen hand och kunde avsluta med bollen i mål. 1-0 till hemmalaget.

Därefter valde båda lagen att göra några byten. Kif Örebro plockade av Katla Þórðardóttir och Maja Bodin och ersatte dem med Risa Yamada och Ida Björnberg.

Med tio minuter kvar av andra halvlek gjorde även BP två byten. Johanna Svedberg och Emma Engström klev av och ersattes av Fanny Hjelm Rönnlund och Adelina Engman. Det blev den sistnämndas damallsvenska debut med BP.

Wärulfs mål visade sig bli avgörande när BP vann med 1-0.

BP: Koivunen, Olsson, Wärulf, Olai, Ahlberg, Svedberg, Ölvestad, Andrup, Karlsson, Bengtsson. Engström.

Kif Örebro: Ekstrand, Ikonen, Sigurbjörnsdottír, Ojanen, Öhman, Harnes Håheim, Johansson, Þórðardóttir, Gärds, Lassas, Bodin.