"Skräckdebut" för Wahlstedt - Rösler: "Väldigt talangfull"

Superliga

Leopold Wahlstedt hade en tung debut med AGF.
Mot Midtjylland blev det fyra insläppta mål i en träningsmatch.
- Det är en väldigt talangfull målvakt och han har varit riktigt bra, säger AGF-tränaren Uwe Rösler enligt Tipsbladet.

0:55

Avbryt
Försök igen

Svenske målvakten Leopold Wahlstedt lämnade nyligen engelska Championship-klubben Blackburn Rovers för danska Århus, och gjorde under torsdagen debut i ett träningsmöte med regerande ligamästaren Midtjylland, som spelades över två gånger 60 minuter, där det blev förlust med 0-4. Första halvan av matchen slutade mållös, och sedan släppte Wahlstedt in fyra bollar i andra halvlek.

Danska sajten Tipsbladet beskriver det som en "skräckdebut" för Wahlstedt, som alltså hoppade in till andra halvlek, med tanke på slutsiffrorna.

Tränaren Uwe Rösler, som även har en bakgrund i Malmö FF, menar att planen från början inte var att Wahlstedt skulle spela i 60 minuter.

Han har bara haft en träning med oss, så planen var att han bara skulle spela 30 minuter. Men Jesper (Hansen, målvakt) blev obekväm och vi ville inte ta några risker, så Wahlstedt fick spela längre än väntat, säger Rösler enligt Tipsbladet och fortsätter:

Han har inte spelat så mycket fotboll på sistone, så vi ville ge honom mindre speltid och bättre förberedelser innan han skulle få spela.

Rösler tror mycket på Wahlstedt.

Vi tappade en målvakt (Bailey Peacock-Farrell, som var på lån från Burnley), så självklart var vi tvungna att ta in en. Och det gjorde vi. Det är en väldigt talangfull målvakt och han har varit riktigt bra, speciellt i Norge. Han ska komma upp i tempo och lära sig alla namnen på våra spelare. Jag är inte säker på att han kan namnen på dem han spelar med, och det gör det inte lätt för honom efter så kort tid. Och då även mot mästarna, säger han och tillägger:

Det är en stor investering för oss och en långsiktig investering.

25-åringen lämnade förra sommaren norska Odd för Blackburn, och blev förra säsongen noterad för 25 matcher med den engelska klubben.

Publicerad 2024-07-04 kl 22:43