Arsenal imponerade framför ögonen på Wenger - vände mot West Ham

Arsenal var i underläge mot West Ham.
Då vände serieledaren 0-1 till 3-1 på 16 minuter inför ögonen på Arsene Wenger.
- Vi levererade i dag, säger Bukayo Saka enligt BBC.

På annandagen drabbade Arsenal och West Ham samman i ett Londonderby och det var ”Gunners” som började klart bäst. Hemmalaget på Emirates Stadium radade upp målchanser, men det var West Ham som tog ledningen.

I den 23:e minuten fällde William Saliba West Hams Jarrod Bowen och domaren Michael Oliver pekade på straffpunkten. Från elva meter var Said Benrahma iskall och satte dit 1-0.

"Det var desperat försvarsspel från Saliba", skrev Sky Sports-journalisten Oliver Yew.

1-0 var ställningen i paus. Sedan lade Arsenal in en högre växel.

Sju minuter in i den andra halvleken kvitterade Arsenal genom Bukayo Saka och därefter dundrade Gabriel Martinelli in 2-1.

I den 69:e minuten satte Eddie Nketiah, som var lite av ett frågetecken till att ersätta skadade Gabriel Jesus, dit 3-1 på ett läckert sätt. Forwarden fick bollen inne i straffområdet, vände bort Thilo Kehrer som försvann på läktaren och med ett välplacerat avslut utökade Nketiah ledningen ytterligare.

”Sensationellt mål från Arsenal”, skrev legendaren Gary Lineker i samband med målet.

Kanske imponerade det även på Arsene Wenger. Den legendariske tränaren besökte Emirates för första gången sedan han lämnade Arsenal år 2018.

"Det finns bara en Arsene Wenger", sjöng hemmafansen på arenan

I och med segern toppar Arsenal alltjämt Premier League och nu på 40 poäng.

- Vi alla vet hur viktigt det var i dag och vi alla fokuserar på samma sak: vinna varje match, säger Saka enligt BBC efter matchen.