Arsenal nära kollaps - avgjorde på tilläggstid

Arsenal var nära en kollaps hemma mot Leicester.
I andra halvlek tappade laget en 2-0-ledning.
Men avgjorde sedan på tilläggstid.

Det var nykomlingen Leicester som inledde mötet piggt och var nära en riktigt vass målchans. Efter dryga fem minuter spelade hittade den rutinerade Jamie Vardy, en framrusande James Justin på högerkanten. Men ytterbackens skottförsök blockerades av Riccardo Calafiori.

Men efter den halvchansen så tog Arsenal komandot. London-laget parkerade utanför Leicesters straffområde och skapade sin första riktigt bra chans efter kvarten spelad. Bukayo Saka drev själv bollen inåt i planen och tog avslut från distans. Men Hermansen räddade utan problem.

- Leicester är parkerade utanför sitt straffområde, säger Sky Sports Sam Blitz.

Kort därpå kom nästa läge för hemmalaget. Saka hittade Martinelli som fick öppet läge till vänster i straffområdet. Men brassen tog lite för lång tid på sig att avsluta och Leicster-försvararna hann dit. När avslutet väl kom gick det högt över ribban.

Men Martinelli skulle revanschera sig.

I den 20:e minuten hittade ytterbacken Jurien Timber brassen med ett inlägg. Och denna gång gjorde han inga misstag och placerade in 1-0 bakom Leicester-målvakten.

- Ett fint avslut. Det är ett bra inlägg från Timber men det var mycket kvar att göra för Martinelli. 1-0 hängde i luften, säger den tidigare Everton-yttern Pat Nevin i BBC.

Leicester var dock inte helt nöjda med situationen som ledde fram till målet. Steve Cooper protesterade.

- Han (Steve Cooper) skäller ut fjärdedomaren. Han tyckte att Vardy blev fälld av Saliba precis innan målet, säger Sky Sports Sam Blitz.

Men tränaren fick inget gehör och målet godkändes.

Ledningsmålet verkade ge Martinelli gott självförtroende för strax efter så kom han fram på sin vänsterkant på nytt. Men denna gång räddade Hermansen avslutet.

Arsenal fortsatte att trycka ner Leicester i eget straffområde.

Och strax innan den första halvlekens slut kom utdelningen. Gabriel Martinelli hittade Leandro Trossard med ett inspel från vänster. Där vinklade belgaren bollen in i den bortre delen av kassen via stolpen och 2-0 var ett faktum.

- "The Foxes" har knappt varit utanför sin egen planhalva och hade bara ett skott på mål. David Raya har inte haft något att göra, summerar Sam Blitz den första halvleken.

Men Raya skulle få att göra omgående i den andra halvleken.

För redan i den 47:e minuten fick bortalaget en frispark på offensiv planhalva. Facundo Buonanotte skickade in den i straffområdet där James Justin skarvade bollen som sedan tog på Kai Havertz och ställde Raya i mål. Reducerat till 2-1 och en smakstart på den andra halvleken för Leicester.

Direkt efter reduceringen tog Arsenal åter taktpinnen i matchen. London-laget, som varit målfarliga vid hörnor denna säsong, skapade en dubbelchans via just en hörna. Först nådde Saliba högst men Hermansen räddade försöket. Sedan var Calafiori först på returen men då stod dansken i vägen på nytt.

Och Arsenal fortsatte att skapa chanser. Först drev Saka bollen men stoppades av försvarare. Bollen studsade sedan till Trossard som sköt direkt, men bollen gick i stolpen och ut.

Hermansen håller Leicester kvar i matchen. Han kan även ha haft ett finger på det Trossard-skottet, säger Sky Sports Sam Blitz.

Men trots Arsenal-pressen var det i stället Leicester som skulle göra nästa mål. Och återigen var det James Justin som stod för målet. Ytterbacken mötte ett inlägg från Ndidi och hans direktskott satt vackert och otagbart för Raya via stolpen.

- Justin kommer aldrig få en bättre bollträff i sitt liv! Vad ska Arteta och Arsenal göra nu? De måste samla sig, säger Sam Blitz efter kvitteringen.

Arsenal tog därefter upp jakten på ett ledningsmål, ofta stoppade av Hermansen i målet dock.

- Nyss tog han Nwaneris långskott och nu en briljant räddning som hindrar Calafiori. Arteta tittar upp mot himlen. Han förstår inte hur det inte blir mål där, säger Sam Blitz i Sky Sports.

Men Arsenal skulle få sista ordet. I den femte tilläggsminuten ordnade laget ännu en hörna. Den slogs mot bortre stolpen där Trossard sköt direkt. Bollen gick sedan in bakom Hermansen via Leicester-försvare.

- Ännu en hörna kommer till Arsenals räddning. Emirates kokar, säger Sam Blitz.

- Vilket köp Leandro Trossard var. Värd varenda penny. En perfekt dag, sa Martin Keown enligt BBC.

Innan matchen tog slut hann Kai Havertz fastställa slutresultatet till 4-2

Arsenal: Raya - Timber, Saliba, Magalhães, Calafiori - Rice, Partey - Trossard, Saka, Martinelli - Havertz.

Leicester: Hermansen - Justin, Faes, Okoli, Kristiansen - Winks - Skipp, Winks - Buonanotte, Ndidi, Mavdidi - Vardy