Premier League-bevakningen presenteras av

Arsenal tappade tunga poäng mot Southampton - City kommer närmre i tabelltoppen

Arsenal tappade tunga poäng borta mot Southampton.
Matchen slutade 1-1 och nu kommer Manchester City närmre i ligatoppen.
- Det är en besvikelse, vi kunde inte få in bollen i mål, säger Arsenals tränare Mikel Arteta till BBC.

Serieledaren Arsenal reste under söndagen till den engelska sydkusten för möte med Southampton på 17:e plats. Londonlaget hade fyra raka segrar i bagaget och var på jakt efter en femte, för att fortsätta hålla tabelltvåan Manchester City på fyra poängs avstånd.

Det fick man en drömstart att lyckas med. I den 11:e minuten avancerade Ben White på sin högerkant och nästan framme vid kortlinjen levererade han ett inlägg till Granit Xhaka som löpte in omarkerad vid straffpunkten. Schweizaren svarade sedan med att dunka in 1-0 på halvvolley i nättaket.

Gästerna hade därefter flera fina lägen för att utöka sin ledning, men i stället skulle Southampton göra matchens nästa mål. Med dryga timmen spelad hittade Mohamed Elyounoussi fram till Stuart Armstrong med ett instick bakom Arsenals backlinje. Den skotske landslagsmannen gjorde inga misstag från nära håll utan rullade kyligt in 1-1-kvitteringen bakom Aaron Ramsdale i Arsenal-målet.

Arsenal fortsatte att föra matchen och dominera bollinnehavet efter Southamptons kvitteringsmålet i deras jakt på ett segermål. Det trodde de även att de fick när lagkaptenen Martin Ödegaard fick in ett mål med tio minuter kvar att spela, men målet dömdes bort då bollen ansågs ha varit ur spel i uppbyggnaden till målet.

Armstrongs 1-1-mål blev matchens sitsta och Arsenal tappar därmed poäng i Premier League-toppen. Efter krysset är man i fortsatt ledning, men "bara" två poäng före City - inte fyra. Southampton, i sin tur, avancerar från 17:e till 15:e plats i tabellen.

- Vi hade tre eller fyra bra möjligheter och borde gjort fler mål. Vi behövde två eller tre mål, men gjorde bara ett. Det är en besvikelse, vi kunde inte få in bollen i mål, säger Arsenals tränare Mikel Arteta till BBC efter matchen och utvecklar:

- Det är en lärdom eftersom vi ville vinna. De satte massa press på oss genom att spela direkt i andra halvlek och det hade vi stora problem med.

Southampton: Bazunu - Caleta-Car, Lyanco, Salisu - Elyounoussi, Ward-Prowse, Diallo, Aribo, Perraud - S. Armstrong - A. Armstrong.

Arsenal: Ramsdale - Tomiyasu, Gabriel, Saliba, White - Xhaka, Partey - Saka, Ödegaard, Martinelli, Jesus.