Premier League-bevakningen presenteras av

Arsenal vann målrikt Londonderby - 22-årige Nketiah hjälte med dubbla mål

Målen haglade in mellan Chelsea och Arsenal på Stamford Bridge.
Flest fullträffar stod dock gästande “Gunners” för - efter Eddie Nketiahs och Bukayo Sakas mål i den andra halvleken.

När Londonderbyt mellan Chelsea och Arsenal var en dryg timme bort stod det, tämligen oväntat, klart att belgaren Romelu Lukaku, som under en period ryktats bort från klubben, skulle spela från start för det blåklädda hemmalaget. Därmed fanns han med i en startelva i Premier League för första gången sedan den 19 februari.

Det var däremot varken Lukaku eller någon av hans lagkamrater som gjorde det första målet i rivalmötet, utan Arsenals 22-årige engelsman Eddie Nketiah, som kunde skicka in bollen från nära håll i den 13:e minuten.

Bara några minuter senare skulle dock svaret från hemmalaget komma. Timo Werner avlossade ett skott som tog på Granit Xhaka och gick in bakom Arsenal-målvakten Aaron Ramsdale, vilket gjorde att det var kvitterat i derbyt.

Därefter fortsatte målen att hagla in. Först återtog Arsenal ledningen genom Emile Smith Rowe och strax därefter utjämnade Cesar Azpilicueta efter ett säkert avslut. Passningen som föranledde det senare målet stod Mason Mount för.

Trots att Nketiah målade tidigare i matchen, kunde inte "The Blues" förhindra den offensive spelaren från att näta igen, då han tryckte in 3-2 i den 57:e minuten. Det efter ordentligt slarv i Chelsea-försvaret.

- Nketiah (Eddie) kommer inte göra ett enklare Premier League-mål under resten av sin karriär. Försvaret agerade olyckligt. Helt fruktansvärt ur ett Chelsea-perspektiv, sa den tidigare Crystal Palace-forwarden Glenn Murray om fullträffen i BBC:s sändning.

Därefter lyckades inte Chelsea få in en ytterligare boll bakom Aaron Ramsdale, samtidigt som Arsenal nätade från straffpunkten på tilläggstid genom Bukayo Saka. Således segrade "Gunners" i derbyt, vilket innebär att man är femma i Premier League-tabellen. Chelsea återfinns på tredje plats.

Chelsea: Mendy - Azpilicueta, Christensen, Sarr - James, Kante, Loftus-Cheek, Alonso - Mount, Lukaku, Werner.

Arsenal: Ramsdale - Holding, White, Magalhaes, Tavares - Elneny, Xhaha, Saka, Odegaard, Smith Rowe - Nketiah.

Publicerad 2022-04-20 kl 22:39