Premier League-bevakningen presenteras av

Arsenals nyårssmäll - föll i Londonderbyt mot Fulham

Arsenal åkte på en rejäl nyårssmäll.
Under nyårsafton föll man med 2-1 borta mot Fulham - och riskerar att hamna fem poäng bakom förstaplats.

På nyårsafton gästade Arsenal Craven Cottage för ett Londonderby mot Fulham.

"The Gunners" jagade serieledaren Liverpool och vid seger skulle man få fira nyår som serieledare i Premier League.

Så blev det inte.

Trots att Bukayo Saka gett Arsenal en drömöppning på matchen i den nionde minuten kollapsade fjolårstvåan.

I den 29:e minuten kvitterade Raúl Jiménez till 1-1 och med timmen spelad fick Bobby de Cordova-Reid in ett ledningsmål för hemmalaget.

Det var ett uddlöst Arsenal för dagen. Mikel Artetas lag blandade passningar i en hästsko runt straffområdet med bolltapp och bollvinster. Det var närmre 3-1 än 2-2, då Fulham-mittfältaren Andreas Pereira träffade ribban i den 85:e minuten.

Arsenal fick se sig besegrade. En rejäl smäll, då man vid Liverpool-seger mot Newcastle på nyårsdagen kan hamna hela fem poäng bakom förstaplatsen.

Förlusten innebär att Arsenal placerar sig på fjärde plats i Premier League, med två poäng upp till Liverpool och Aston Villa (42) på första- respektive andraplats, och på lika många poäng (40) som trean Manchester City. De sistnämnda har dock en match mindre spelad.

Fulham: Leno - Castagne, Adarabioyo, Bassey, Robinson - Palhinha, Cairney - De Cordova-Reid, Iwobi, Willian - Jiménez.

Arsenal: Raya - White, Saliba, Gabriel, Kiwior - Ödegaard, Rice, Havertz - Saka, Nketiah, Martinelli.