Chelsea nollat av Manchester City i Marescas första match

Manchester City har fått en drömstart på Premier League-säsongen.
I stormötet mot Chelsea blev det seger med 2-0.
Detta efter att Erling Haaland öppnat målskyttet.

Det vankades ett stormöte direkt i Premier Leagues premiäromgång under söndagen när Chelsea tog emot regerande mästaren Manchester City på Stamford Bridge.

Det var gästande Manchester City som inledde matchen bäst och efter knappt 20 minuters spel rann en viss Erling Haaland igenom Chelsea-försvaret.

Norrmannen såg inte riktigt ut att få med sig bollen på önskat vis, men kunde trots detta undvika de attackerande försvararna och ta sig fram till ett fritt läge. Där visade anfallaren sedan klass när han lekande enkelt lyfte in ledningsmålet över en framstörtande Robert Sánchez.

- Det är fullständigt briljant av Manchester City, utbrast Sky-experten Gary Neville.

Där och då talade det mesta för att Pep Guardiolas lag skulle storma fram mot en planenlig seger, men den nytillträdde Chelsea-tränaren Enzo Maresca är känd för sin offensiva fotboll och detta visade hans lag prov på under den första akten.

Hemmalaget flyttade fram positionerna och strax innan halvtidspausen hade bland annat Nicholas Jackson en boll i nät, men han snuvades på kvitteringen av en höjd flagga för offside och Manchester City kunde ta med sig en 1-0-ledning inför den andra halvan.

Trots att Chelsea höll relativt jämna steg med Manchester City under den första halvleken var Gary Neville kritisk mot lagets mittfält, där han framför allt pekade ut en spelare:

- Enzo Fernandez pressar i lägen där han inte kan vinna bollen. Sedan slänger han upp armarna för att säga: var är ni? Han lurar ingen, sa Neville efter den första halvleken.

I den andra halvleken fortsatte Chelsea att visa positiva tendenser och efter ungefär en timmes spel fick Nicholas Jackson ett nytt läge. Denna gång höll sig anfallaren på rätt sida, men då fick han se sig nekad av Ederson, som svarade för en snabb reflexräddning från nära håll.

- Det där tände verkligen publiken för första gången i matchen. Jackson sträckte ut sig så långt han kunde, sa Neville efter chansen.

Inför matchens slutfas valde Maresca att agera genom att använda sig av sin stjärnfyllda avbytarbänk. In på plan kom bland annat Kiernan Deswbury-Hall, Pedro Neto och Marc Guiu.

Men hemmalaget hade problem med att skapa några riktigt heta kvitteringschanser och i stället var det Manchester City som stack upp.

Efter 84 minuters spel bröt den tidigare Chelsea-spelaren Mateo Kovacic ett uppspel. Kroaten avancerade sedan på offensiv planhalva innan han testade ett avslut utanför straffområdet.

Träffen var bra och trots att Sánchez sträckte ut fick han bara se bollen styra via sin hand - och stolpen - och in i mål.

- Manchester City har förtjänat det. Och målvakten (Sánchez), han måste rädda den där. Det är en svag hand, analyserade Neville och fortsatte:

- När man tänker på spelarna som Manchester City inte har på plan är det ganska skrämmande.

Efter målet lyckades Manchester City hålla undan och bevaka sin ledning. Således skrevs också slutresultatet till just 2-0 och det innebär att Manchester City har fått en drömstart på den nya säsongen, samtidigt som Enzo Maresca får återvända till ritbordet.

- Förra säsongen lyckades vi inte vinna på Stamford Bridge, så det här är bra nyheter. De dåliga nyheterna är att vi fortfarande har 65, 70 matcher kvar att spela. Men det är en bra start att vinna för självförtroendet, säger Guardiola till Sky efter matchen.

I Manchester City saknades Rodri, som nyligen kom tillbaka efter sin sommarledighet. Förra säsongen hade Man City problem vid flertalet tillfällen när Rodri saknades, men det är inget som Guardiola lägger någon större vikt vid:

- Var försiktig med statistik kring oss, för vi kommer att bryta den. Rodri är väldigt viktig för oss, så det är viktigt för oss att ha Mateo (Kovacic) här eftersom han är en erfaren spelare och bra person. Han gjorde det bra i dag.

Chelsea: Sánchez - Gusto, Fofana, Colwill, Cucurella - Lavia, Caicedo, Fernandez - Palmer, Jackson, Nkunku.

Manchester City: Ederson - Lewis, Akanji, Dias, Gvardiol - Kovacic - Savinho, De Bruyne, Silva, Doku - Haaland.