Liverpool städade av Bournemouth på Anfield med 3-0.
Och tvåmålsskytten Luis Diaz hyllas.
- Diaz har varit magnifik, säger Kris Boyd i Sky Sports.

Anfield Road var spelplatsen när femteplacerade Liverpool tog emot Bournemouth, som låg nia i Premier League.

När startelvorna presenterades stod det klart att Andy Robertson, som satt på bänken Champions League-batalj, åter tog plats i startelvan. I övrigt fick Darwin Nunez starta längst fram till förmån för Cody Gakpo.

Även reservmålvakten, Caoimhin Kelleher, tog plats mellan stolparna istället för Alisson, som har dragit på sig en skada.

Liverpool skulle bli chockat tidigt i matchen. I den fjärde minuten tog nämligen Bournemouth ledningen genom Antoine Semenyo. Men glädjen skulle bli kortvarig.

Efter en VAR-granksning dömdes målet nämligen bort för offside och Arne Slots manskap kunde pusta ut.

- De (Bournemouth) har skapat problem för Liverpool direkt, sa Kris Boyd i Sky Sports.

Men det var istället Liverpool som skulle ta ledningen. Luis Diaz snappade upp en boll från Konaté, samtidigt som Bournemouth-keepern Arrizabalaga missbedömde. Han fick då i princip öppen kasse och kunde behärskat placera in ledningsmålet för Merseyside-klubben.

Och han var inte klar, Luis Diaz. Bara två minuter senare gjorde han nämligen sitt andra mål för dagen, assisterad av Trent Alexander-Arnold.

Hans fjärde och femte mål för säsongen, alltså. Samtidigt gjorde "TAA" sitt 100:e poäng i karriären.

Bournemouths fria fall var sedan ett faktum när Darwin Nunes stod för ett klassmål. Från en liten bit utanför straffområdet pricksköt han in trean, via stolpen, men sin vänsterfot.

- Det där är speciellt! Wow, vilket kvalitetsavslut. Stolpe in, också. Perfekt precision från den vanligtvis vilda Darwin Nunez, sa Peter Smith i Sky Sports.

Kris Boyd fyllde i:

- Vilket mål! Han har inte rätt att skjuta där ifrån, sa han.

När domaren blåste av den första halvleken var ställningen fortfarande 3-0 i Liverpools favör. Uppförsbacken för Bournemouth, som hade en boll i kassen tidigt, var således brant inför den andra halvleken.

- Diaz har varit magnifik, sa Kris Boyd i Sky Sports.

Efter en stark inledning av den andra halvleken från Merseyside-gänget vaknade Bournemouth till liv. Man anföll beslutsamt och en reducering var i sikte. Samtidigt hotade även Liverpool ständigt och jämt.

Med knappa tio minuter kvar kom Bournemouth nära en reducering - två gånger om. Först avlossade Sinisterra, men reservkeepern Kelleher stod för en monsterräddning. Minuten senare nickade man i ribban på en hörna.

Men närmre kom man inte. Liverpool kunde således kassera in ännu en seger. Man toppar således Premier League - med en match mindre spelad än Manchester City, som ställs mot Arsenal på söndagen.

- Jag är riktigt glad. Förra veckan var en besvikelse, uppenbarligen. Men i tisdags studsade vi tillbaka (mot Milan i Champions League). Allt handlade om att komma tillbaka i ligan, sa Andy Robertson efter matchen, enligt BBC.