Premier League-bevakningen presenteras av

Duran förbättrade galet målsnitt i Villas seger

Ännu en gång hoppade Jhon Duran in och gjorde mål i Aston Villas seger över Wolverhampton. Endast Erling Haaland har bättre målsnitt i Premier Leagues historia.

En snackis inför Birmingham-derbyt mellan Aston Villa och Wolverhampton var hemmalagets val av anfallare. Ollie Watkins är tränare Unai Emerys förstahandsval på positionen. Den engelska landslagsmannen hade en något trögstartad inledning på säsongen men har börjat ta sig in i målprotokollet.

Men det är hans ersättare som skapat rubriker. Jhon Duran hade gjort tre mål inför lördagens match, samtliga som inhoppare. Den colombianske strikern ryktades bort från Villa i somras men stannade kvar, och det med besked.

I dagens match var dock Duran återigen förpassad till bänken till förmån för Watkins.

Aston Villa spelade i Champions League mot Young Boys i onsdags. Det var första gången sedan säsongen 1982/83 som Villa spelade i Europas mest prestigefyllda turnering.

Kanske påverkade den historiska matchen Villas sinnestillstånd för det var gästande Wolverhampton som skulle inleda dagens batalj bäst. Matheus Cunha öppnade målskyttet för vargarna i den 25:e minuteten.

Den ledningen skulle stå sig ända fram till den andra halvlekens slutskede. Då var det Ollie Watkins som höll sig framme och fixade kvitteringen för Villa. Aston Villa skulle sedermera fullborda vändningen genom Ezri Konsas 2-1 mål.

Och givetvis skulle till slut även Jhon Duran skriva in sig i målprotokollet. Colombianen blev som vanligt inbytt och gjorde som vanligt mål, sitt fjärde på fem inhopp i Premier League den här säsongen, när han stötte in 3-1 på tilläggstid.

BBC skulle efter målet slå fast hur effektiv Duran faktiskt är. Målet innebär att Duran gör mål i Premier League var 80:e minut vilket ger colombianen det näst bästa målsnittet i ligans historia för spelare som gjort minst två mål. Endast Erling Haaland stoltserar ett bättre snitt. Norrmannen snittar för närvarande mål var 79:e minut.

Aston Villa placerar sig efter 3-1 segern på tredje plats i en haltande Premier League-tabell. Wolverhampton är poänglös jumbo.

Publicerad 2024-09-21 kl 21:04